Belastingen en leesbevestiging.

Om niet te veel papier te gebruiken vandaag ga ik 2 dingen tegelijk bespreken.

Tegen 15/11/06 diende ik dit jaar mijn belastingen te betalen, vrij laat op het jaar, dat is waar.

Vandaag zat er al terug een uitnodiging tot betalen in de analoge brievenbus. Ik heb tijd tot 22/02/07, vrij vroeg op het jaar, dat is waar.

Ik ga vanaf nu mijn klanten en leveranciers moeten bestoken met leesbevestiging. Blijkbaar zorgt telenet ervoor dat vele mails naar klanten/leveranciers er niet geraken. Of ik verdwijn in de spam (pas dan aub uw filter eens aan). Ik haat die leesbevestiging ook, het is net als een aangetekend schrijven. En niemand krijgt toch graag een aangetekend schrijven? Maar dit terzijde, voor diegenen die het ook niet leuk vinden, hierbij mijn excuses – zo moet ik ze maar 1 keer maken naar al mijn klanten/leveranciers. Net zoals gelukkig nieuwjaar wensen trouwens 🙂

Advertisement

12 thoughts on “Belastingen en leesbevestiging.”

 1. Wim, inderdaad dat kan ik ook doen. Mij gaat het niet zozeer over het feit dat de mail gelezen is, belangrijkste is dat hij aangekomen is. Ook al verstuurt er iemand leesbevestiging, het geeft nog altijd niet aan dat het bericht gelezen werd. Hiervoor zal er misschien wel nooit een oplossing gevonden worden? Hoewel er naar mijn gedacht toch wel iets op te vinden is. Maar het is misschien beter, zoals je stelt, om gewoon een ontvangstbevestiging op te zetten. Zal het eens uittesten.

  Like

 2. Heb nu alles eens op ontvangstbevestiging gezet : da marcheert dus van geen kanten hé. Ergens zat er in mijn hoofd dat ik dat al eens geprobeerd had (lang geleden) – en dat het toen ook niet gelukt was. Zal wel aan mijn provider liggen zeker? Kan dat, dat het de schuld is van de mens waar ik mijn website (s) host? – ‘t Zijn nederlanders….. Help me out of this. Of is het dan toch telenet?

  Like

 3. Het kan wel degelijk dat er een server geblacklist wordt, door het toedoen van andere mensen die daar ook gehost worden of een mailscriptje die misbruik door derden mogelijk maakt.

  De bedrijfsnaam kan misschien ook voor spam aanzien worden? Ziet een of andere filter jou aan als iemand die illegale software aan de man wil brengen 🙂

  Over het algemeen kan je eens je mail headers checken (To, Mime, From, Reply-To, Message-ID, Content-Type, X-Mailer bij het gebruik van een mailscript) en zorgen dat de inhoud geen spamkeywords bevat. Niettemin is zelfs dit niet feilloos als je geblacklist werd. Zo heb ik onlangs de inloggegevens van m’n hosting uit de junkmail mogen halen.

  Trouwens, ik ga nooit in op een leesbevestiging :/ de melding stoort me dusdanig dat ik het gebruik ervan op deze manier wil ontmoedigen. Wat me veel minder stoort is het gebruik van webbugs in een email. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld een al dan niet zichtbare afbeelding in je e-mail zet, met GET informatie in. Zoals http://host/img/afbeelding.jpg?client=123456 waarbij 123456 verwijst naar de ontvanger. Hier zit uiteraard een script achter, of je kan deze automatisch uit de log gegevens van je server extraheren.

  De ontvangers moeten hiervoor uiteraard de volledige inhoud weergeven, maar als je een paar informatieve afbeeldingen in je mail stopt, vlak naast de paragrafen bvb, zal dit meestal geen probleem vormen. Ook omdat men de verzender van de mailing kent.

  Geholpen ;-)?

  Like

 4. Het is helaas gebleken dat veel van de mails die wij dagelijks ontvangen spam mails zijn. Om de mailbox minder te vervuilen, is het logisch dat mensen een aparte spam mailbox gebruiken. Maar dan moeten we die nog goed configureren en regelmatig controleren om te voorkomen dat we een aantal belangrijke e-mails mislopen.

  Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: