De elektronische identiteitskaart

Handig, zo een elektronische identiteitskaart. Ik gebruik de elektronische identiteitskaart al in diverse programma’s. De elektronische identiteitskaart of kortweg de eID kan gebruikt worden in zonnecentra, in de tijdregistratie en later in nog veel meer.Je hoort hier in ieder geval nog van.
Nu maar zorgen dat ik vele keren de elektronische identiteitskaart vermeld en dat de mensen dan doorklikken naar C2bSoft, want daar is het mij om te doen. Maar op dit moment moet er nog niet doorgeklikt worden, want de site moet nog gebouwd worden. Toch ga ik de elektronische identiteitskaart, kortweg de eID dus nog 1 keer vernoemen: elektronische identiteitskaart.

Advertisement

7 thoughts on “De elektronische identiteitskaart”

 1. Opletten met de chip in die elekronische identiteitskaarten !!
  Een krasje op de chip en het spel gaat niet meer.
  Ook al verschillende klanten gehad waarvan de chip verloren was, ze hadden enkel nog het kaartje!!!!

  Like

 2. De kaarten zijn in principe hetzelfde als de huidige bankkaarten.
  Dat de chips er zo maar uit vallen lijkt me wel eigenaardig maar ik weet dat het al eens gebeurd is. Je moet het zelf eens proberen om die chip eruit te halen, zeker niet gemakkelijk. Zullen mensen zijn die daar een spelletje van maken denk ik. Zo herinner ik mij ook nog dat in het begin van de eurostukken, er personen waren die er een sport van maakten om het midden gedeelte uit de ring te halen en dan het stuk er omgekeer terug instaken. Betreffende de eID, het is wel zo dat de huidige leesapparatuur de chip kunnen beschadigen. Dit doordat de chip er wordt ingeschoven. Ik heb echter al zoveel getest en dat is dan ook duidelijk zichtbaar aan mijn chip, maar die blijft nog altijd goed werken. Nieuwere apparatuur zou wel over een systeem beschikken waarbij de chip pas omklemt wordt nadat de eID werd ingebracht.

  Like

 3. De chip is in de kaart geplakt.
  Probleem is dat deze lijm kan loskomen en chipke dada…

  De meeste beschadigingen van de chip gebeuren door het schuren van zand en dergelijke

  Heb persoonlijk zo al 4 gevallen gehad.

  Like

 4. en het straffe is, als uw chip er uit is moet ge een nieuwe kaart aanvragen en dat kost u 12 euro ! dat ze hun rommel is wat beter maken, ik had mijn kaart een jaar en 2 maand!

  Like

 5. Mijn chip is er enkele dagen geleden ook ‘zomaar’ uitgevallen. € 12 voor een nieuwe kaart + waarschijnlijk opnieuw pasfoto’s laten trekken zie ik niet zo zitten.

  Tip: Een klein beetje plakband dubbelplooien en tussen de chip en de kaart bevestigen + aan de buitenrand van de chip (-1mm) gewoon vastplakken met plakband en het is opgelost.

  Weeral € 12 in mijn zakken 🙂

  Like

 6. Mijn mening over het loskomen van die chip :
  1. ik heb het vorige week zelf meegemaakt. De kaart is amper uit mijn portefeuille geweest maar de chip was toch plots uit de kaart verdwenen en niet terug te vinden.
  2. Men vertelde mij dat als je de chip nog hebt je deze zelf mag terug bevestigen. Dan denk ik: Hoe kan je zeker zijn dat er geen fraude kan gepleegd worden op deze manier. Met bankkaarten heb ik, op de 30 jaar dat ik die gebruik , het nog nooit meegemaakt . Conclusie : huidige eID is qua veiligheid gebuisd !

  Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: