Goed om te weten

uit tips en advies:

Hoe maakt u uw wachtwoord v€i£ig?

U gebruikt wellicht ook wel wachtwoorden voor uw pc voor bv. het internetbankieren of voor andere bezigheden. Een Brits beveilingingsbedrijf komt nu met een bruikbaar idee naar buiten. Wat kunt u daarmee aanvangen?
Laat u niet kraken ! Uit hun bevindingen blijkt dat de meeste softwareprogramma’s om wachtwoorden te kraken uit de VS komen. De zogenaamde hackers kunnen dus met gekraakte wachtwoorden op uw pc terechtkomen. Wat is dus veilig en handig?
Gebruik euro’s en ponden… De toetsenborden uit de VS hebben immers geen lettertekens voor euro’s en ponden.
Tip. Neem in uw wachtwoord een euroteken of een pondteken op zodat uw wachtwoord minder risico loopt om gekraakt te worden door hackers. Met weinig moeite veel effect dus, zullen we maar zeggen.
Suggestie? Nog een handigheidje: gebruik het euro- of het pondteken direct als klank in uw wachtwoord, zo onthoudt u dat makkelijker. Bijvoorbeeld ‘Sugg€stie’ of ‘V€i£ig’.

Wat denken jullie hiervan?
Ik zou dan toch eerder opteren voor de elektronische identiteitskaart. Nu we de eID toch hebben, moeten we die gebruiken niet?

Advertisement

2 thoughts on “Goed om te weten”

  1. Op dit moment zijn er nog niet zoveel mogelijkheden op het net om gebruik te maken van de eID. Ik denk dat dit vooral te maken heeft met het feit dat de elektronische identiteitskaart enkel bij ons beschikbaar is. Niettemin zou ik de webdevelopers toch ergens aanraden om dit te voorzien op pagina’s waar een login met paswoord nodig is. Zeker als het om een strikt belgische site gaat. Zoals gezegd in mijn post over de eid gebruik ik de eID nu in de zonnebank-software (registreren en zonnen met de eID) en in de tijdregistratie-software (badgen en/of inloggen in het programma). Ook al mijn andere client-serverapplicaties kunnen gebruik maken van de eID.

    Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: