Mozilla Firefox

Sedert deze middag gebruik ik mozilla als browser. Mozilla was al lang geïnstalleerd maar echt gebruiken deed ik hem niet. (hey nu ik eens een lookup deed van de website, vraag ik mij af of ik wel de laatste versie van mozilla geïnstalleerd heb – via config scherm eens naar software gekeken en ik blijk versie 2.0.0.1 te hebben). Zal we de goede zijn zeker. Ga daar niet te lang op zoeken, ik hoor het wel van de kenners 🙂 . Ben blij dat mozilla ook met tabbladen werkt, zo kan ik, als ik wat op google zoek rechts klikken en kiezen voor een nieuwe tab. Want de terug (back) button van mijn browser, dat dient bij mij in feite tot niets (ook al ben ik er aan het leren mee werken). Moet hier en daar nog een beetje aan de configuratie spelen van mozilla, maar het is een handige, eerlijke, verstandige browser. Stukken beter alvast dan IE.

Ik vind het zoekbalkje (bij mij rechtsboven) best wel handig. Zo switch ik van google naar wiki en omgekeerd. Ook het van dale woordenboek staat er tussen (zelfs ebay en wtf is bol.nl?). Yahoo heeft daar ook een plaatsje maar dat gebruik ik ook (nog) niet.
Wat ook handig is, is de functie zoeken in de site (ik druk altijd ctrl F7 om woorden op een site te zoeken). Bij mozilla gaat er dan een apart venstertje open die je zoekopdracht letter per letter volgt. Leuk! Maar vooral handig.

Nu nog vinden hoe ik mozilla als standaard kan instellen en we zijn alweer een stap verder. Kenners, help aub.

Alé hop, ik ga nog een beetje verder dotnetten… ‘t Is nodig.

5 thoughts on “Mozilla Firefox”

 1. De 2.0.0.1 is de meest recente release, dus daar zit je al goed. Om Firefox in te stellen als standaard: Extra > Opties > Algemeen > Standaardbrowser (in de 1.5 versie toch).

  Like

 2. ➡ Kevin, Bedankt hoor, het is blijkbaar een klein beetje veranderd maar ik heb het daar toch gevonden (het is nu extra > opties > algemeen > standaardwaarden systeem en een vinkje plaatsen bij ‘Controleren of firefox de standaardbrowser is > Nu controleren.

  Like

 3. Enige nadeel is wel dat het een geheugen slokop is 😛 maar voor de rest een zeer goede browser.

  Wist je trouwens dat de browserfabrikanten voor elke zoekopdracht in de bovenbalk (waar op een gesponserde google link (adWords) geklikt wordt) een percentage van de opbrengst krijgt?

  Je kan met andere woorden stellen dat dankzij Google en deze zijn gesponserde zoekresultaten onder andere Opera gratis is geworden, en de Firefox foundation genoeg inkomsten heeft om een tijdje voort te bestaan.

  Like

 4. ➡ YCF, Ja best een leuke browser. Is nog een beetje wennen want gebruik sinds mensenheugnis IE.

  ➡ Ben, Heb ook ondervonden dat het ietsje trager kan gaan in het opstarten, maar daarom laat ik nu toch ook altijd een venster open staan 🙂 .
  De browserfabrikanten kunnen dus ook maar goed zijn met het succes van google, belangrijkste is dat de computergebruiker (wij dus) er gelukkig mee blijven.

  Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: