Second life

Deze morgen hoorde ik op de radio dat er vanavond, in het programma koppen, een reportage zou zijn over Second life.
Second life op televisie

Hier en daar heb ik al eens iets gelezen over second life. Ik ben steeds over de lectuur gevlogen omdat ik, zoals de laatste tijd wel meer het geval is, er de tijd niet voor heb en er ook niet in geïnteresseerd ben. Maar er zouden zelfs bijeenkomsten georganiseerd worden. Door even te googelen kon ik terug vinden waar ik dat gelezen had. Mja, het is niet moeilijk dat het hier was zeker? Maar goed, dat doet er nu niet toe. Ik weet in feite de regels niet van dat MMORPG (of whatever) spelletje. Gezien ik nu toch een beetje nieuwsgieriger geworden was (‘t zit in mijn aard zeker) ging ik eens kijken op wiki. Het zou hier gaan over echte centen. Beleggen, investeren,.. en ik die dacht dat het maar een gewoon leuk on line spelletje zou zijn waarbij het de bedoeling is om mensen te leren kennen en vooral om te netwerken. Goed, ik schrok dus even. We zullen deze avond dus zeker eens kijken. Jammer dat er geen plaatsen meer vrijzijn op het event.

4 thoughts on “Second life”

 1. ➡ Ben : Amai, waar gaat dit naartoe – Hoe vind je toch zo een dingen ;). Zit verdorie nog met een klant deze avond om 21 u. Zal het dus moeten opnemen op video.

  Like

 2. Wat ik me dus wel afvraag is :
  Hoe betaalt iemand aan zijn schuldeiser? Moet men eerst een bepaald bedrag storten op een rekening vooraleer men mee kan doen op 2 life? En dan naargelang uw achterstallige betalingen moet je steeds bijstorten ten gunste van…
  OF
  >Indien je schulden hebt, hoe ga je die betalen aan je schuldeiser?
  EN
  >Hoe komt het dat die dame uit het filmpje zo rijk geworden is en dat iemand anders dat dan niet kan.
  GEVOLG
  >Gaat ‘deze aanslag’ IRL verder gaan?

  Kortom, het komt er op neer dat ik er niets van begrijp, maar het wel boeiend vind, ook al zal ik er mij nooit mee bezig houden, maar ja dat had ik ook gezegd toen ik de eerste Tomb Raider in mijn handen kreeg.

  Like

 3. Het gaat hier om simpele jaloezie van mensen met enige computerkunde, dus als zo een simpel gegeven al voor dergelijke virtuele gevolgen kan zorgen.. maar deze zullen vermoedelijk niet IRL verdergaan.

  De dame in kwestie was er al van in het begin bij, en had zodanig veel succes met zelfgemaakte objecten te verkopen dat tjah, ze de american second-life dream achterna ging 😛 een beetje zoals je onverklaarbaar succes met iets kan hebben IRL.

  Misschien dat de schulden betaald kunnen worden aan de hand van een IOU briefje 😀 ter waarde van het verschuldigde bedrag. En de enige mogelijkheid (behalve het schorsen van een account) zou mogelijk een sociale controle zoals een virtuele schandpaal kunnen zijn. Maar een tussenoplossing.. daar heb ik op dit moment geen weet van.

  Jammer genoeg kan je gemakkelijk een nieuwe avatar aanmaken indien je het verknoeit hebt, een ‘voordeel’ van dit spel.

  Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: