Gezocht Webdesigner

Hmm, ik heb een vraag en ik denk dat ik daarvoor bij een webdeveloper/designer moet zijn.

Mijn vorig bericht gehaast, bevat een foto. Ik heb zowel in IE als Mozilla getest (resoluties tot minimum 1028*768 –> di op de laptop). Die foto staat bij mij dus mooi op zijn plaats. Van andere personen, waaronder Mario, krijg ik melding dat die afbeelding totaal uit het beeld springt. Heeft iemand hier een oplossing voor? Of tenminste een idee hoe dit kan?

Advertisement

6 thoughts on “Gezocht Webdesigner”

 1. Wel, omdat je wordpress thema gebruik maakt van een fluid lay-out (je lay-out past zich aan volgens de breedte van je browservenster, en je browservenster begint pas horizontaal te scrollen vanaf dat hij de minimum width van 770px bereikt) wordt de overflow van je inhoud verborgen.

  Indien je wil kan je dit opvangen door van je categoriebalk secundaire content te maken (dus dat deze eigenlijk niet meer tot je browservenster behoort wanneer je met een klein venster naar je website gaat), je minimumbreedte vergroot (niet aan te raden) of gewoon met kleinere thumbnails werkt zodat er geen overflow optreed in je inhoud (dus dat de inhoud zogezegd onmogelijk op een nieuwe regel kan worden ondergebracht, zoals met jouw afbeelding het geval is).

  De eerste en laatste optie genieten m’n voorkeur.

  Like

 2. Wow, en nu in het nederlands 🙂
  Neen, ik begrijp waar je naartoe wilt maar ik vraag me af hoe het mogelijk is dat op 2 computers, elk met dezelfde resolutie en met een even groot scherm (15”), er toch een afwijking is qua weergave. Ervaar jij de weergave van die foto ook verkeerd? (Dus weergave op een nieuwe regel)

  Like

 3. Welkom in de wondere wereld van webdevelopers 😛 waar je inhoud per browser verschillend kan worden weergegeven, dankzij een foute implementatie van CSS. Vooral Internet Explorer heeft hier last van..

  Met mijn platform ondervind ik alleen een afgekapte foto wanneer ik m’n browservenster verklein (De laatste FireFox doet het dus zoals het hoort ;-))

  In jouw geval wordt de foto naar beneden gepushed bij het bereiken van een bepaalde (kleine) breedte bij Internet Explorer lt 7 doordat deze de minimum-width niet (of onvolledig) ondersteund, en de floats naar een ‘nieuwe regel’ worden doorverwezen. Je kan dit oplossen door een container element alleen voor deze oudere Internet Explorer versies (je kan ipv Conditional Comments ook met de * html hack werken wanneer je wil, maar dit is invalide css enzo voor de puristen onder ons :-P) een negatieve marge met je minimum width mee te geven, en het element hierin een border aan dezelfde kant als je negatieve containermarge met de breedte van je minimum width mee te geven. Beiden een position relative mee te geven, zodat je de container een z-index hoger dan die van je child mee kan geven geven. En geeft beiden een float left mee (display:block wordt automatisch toegewezen hiermee btw).

  Je kan ook altijd met kleinere thumbnails werken, want een grotere minimum width meegeven (die dan ook in Internet Explorer wordt ondersteund door bovenstaande) is nog altijd geen garantie omdat je niet voor elke pagina kan bepalen welke breedte deze minimum moet meekrijgen in een fluid lay-out. En een overflow hidden lijkt me zo gebruiksonvriendelijk, wat zich in een browser die de webstandaarden volgt afspeelt wanneer je je browservenster verkleint.

  Like

 4. Dus ik heb de foto dan maar verkleint 😉
  Je moet in principe dus veel tests uitvoeren op verschillende machines opdat je zou weten dat je site goed is opgebouwd. Och ja, voor mij als software ontwikkelaar is het soms ook wel iets gesch**** . Afhankelijk van de office versie die de klant draait moet ik (nu gaat dat dankzij het framework van dotnet niet meer gebeuren?) telkens een nieuwe exe compileren op verschillende computers (een pctje met office

  Like

 5. Dat zou met Visual Studio Tools for Office (2003 & 2007) inderdaad tot de verleden tijd moeten behoren (in een ideale, upgradende bedrijfswereld that is). Platformtesting is in de meeste gevallen vrij frustrerend 😛

  Off topic:
  Over verschillende platformen gesproken, met de nieuwere versie van het .net framework (nog niet de uit te komen 3e maar de 2e versie) vind ik vooral het vernieuwde my object de moeite waard, naast de verbeterde interface voor database connecties. Een mens blijft zo bijleren 😛

  Like

 6. Het my object is heel goed gevonden, dit mag gezegd worden. Op gebied van databases zit ik nog een beetje te worstelen, het is totaal iets anders als wat ik reeds jaren gewoon ben en dus ook al jaren doe. En iets wat je al jaren doet, is niet zo makkelijk om af te leren. Maar het concept om datasets los te koppelen, te bewerken, terug te connecteren en up te daten is inderdaad wel oké.

  Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: