Combell

Gezien ik al een tijdje niet meer tevreden ben van de firma (ik ga hier geen link plaatsen) waar momenteel mijn sites gehosted worden, besloot ik op woensdag om over te schakelen naar een andere firma.
Enkele reden waarom ik niet tevreden ben :

  Verdwijnen van emails (ik test dit aan de hand van mails naar oa caroline te sturen).
  Support duurt een aantal dagen ipv de vooropgestelde 24 uur
  Als er dan al support is, tsja dan is het meestal van de botten
  Onmogelijk om een blog op te starten op de domeinnaam – mysql doet het niet
  Geen windowshosting, dus ik kan mijn applicaties in dotnet niet testen

Dus besloot ik woensdag om over te schakelen naar 1 van de grotere in Belgie : combell
Als een klein kindje wou ik alles zo snel mogelijk geregeld zien. Er was via de site van combell gemeld dat ik een pro forma factuur zou krijgen op het ingegeven email adres. Toen ik na een uur of 6 deze pro forma factuur nog niet ontvangen had, heb ik maar getelefoneerd naar die mensen. Heel vriendelijk wisten ze mij te melden dat de pro forma verstuurd was naar het c2bsoft email adres. Dat gebeurt immers automatisch. Maar het is verstuurd naar het c2bsoft emailadres, het adres dat inderdaad met mijn voeten speelt. Waar al die mails ondertussen zijn, dat weet ik niet, maar het moet daar druk zijn, in de lucht. Soit, een vriendelijk meisje beloofde mij om de pro forma factuur nog eens door te mailen. Enkele ogenblikken had ik ze zowaar.
Ik dus snel snel, naar pc banking, bedrag invoeren, code ingeven op mijn reader, klik, copy en paste van de betaling en hopla een mailtje verstuurd naar combell met het bewijs van betaling. Even later kreeg ik een mailtje terug : heel begrijpelijk: mijn copy en paste werk kon zomaar niet aanvaard worden.
Oké, dus een screenshot gemaakt vanuit pc banking en dat opgestuurd.
Gezien ik tot op heden nog steeds geen bevestiging gekregen had, werd ik terug wat ongerust. Op het moment dat ik wou telefoneren kreeg ik een mailtje binnen van combell. Ik had door mijn supersonische snelheid een verkeerd bedrag overgeschreven en daardoor kon mijn betaling niet verwerkt worden EN mijn site dus nog niet verhuizen.
Verschil (1 euro, 20 eurocent) bijgestort en het zou dan toch vandaag nog in orde komen. Ik hoop er in ieder geval op, want we hebben hier zware plannen met de nieuwe mogelijkheden die we hierdoor gaan krijgen. Ik heb alvast de bestanden van wordpress gedownload om een blogje te kunnen maken los van wordpress. Bart is dus gewaarschuwd, van zodra ik mijn gegevens door krijg, worden die geforwarded naar hem om de pointers juist te zetten.

5 thoughts on “Combell”

 1. Wel Sven, het enigste wat echt de bedoeling is staat in bold, in mijn tekst. Alé, daar gaan we mee beginnen. Verder, zoals je weet, ben ik ook bezig met dot net. En om enkele applicaties te kunnen testen had ik een windows server nodig. Want hier lokaal was dat niet te doen.

  Like

 2. Nooit overwogen om een cgi/php api te ontwikkelen, of heb je écht serverside .net componenten van doen (asp.net)?

  En ik ken ook zo een host bij wie de mails spontaan verdwenen (maar waar mySql het wel op deed), hebben we het niet over dezelfde hostINg-aanbieder 😉

  Like

 3. ➡ ben, ik moet al zoveel doen/leren/mee bezig zijn/ontwikkelen. Ik zou beter php-guru geworden zijn. Alhoewel… Future will show. Die aanbieder zou wel eens dicht in de buurt kunnen liggen. Hoewel mijn combell account tot nu toe ook nog niet blijkt te werken.

  Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.