Dit is er toch over

Ik ben niet gewoon om nieuwsitems op dit blog over te nemen maar dit vind ik nu toch wel straffe kost, om de seskes van te krijgen…

Het is een gewestelijke materie, de minister is dus niet bevoegd. Man, man, vrouw, weten ze nog wie waar voor bevoegd is?

Geen rookverbod op speelplaats
(Belga) Terwijl volwassenen bijna nergens nog mogen roken, kunnen scholieren, de meest beïnvloedbare groep, ongestraft roken op de speelplaats volgens de wet. De Vlaamse minister van Onderwijs, Frank Vandenbroucke, wil daar geen verandering in brengen, zo schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.
Vandenbroucke vindt dat het aan de scholen is om hun verantwoordelijkheid te nemen en het roken al dan niet te verbieden. In de gebouwen mag sowieso al niet meer gerookt worden. In het gemeenschapsonderwijs zou een groot deel van de scholen al een rookverbod hebben uitgevaardigd, hoewel dat aan de scholen die dat niet deden, niet door het onderwijsnet zal opgelegd worden. De federale minister van Volksgezondheid, Rudy Demotte, is voor die kwestie niet bevoegd gezien onderwijs een gewestelijke materie is. (sij)

Bron

7 thoughts on “Dit is er toch over”

 1. Ja,heb dat ook zitten lezen deze morgen en het is inderdaad wraakroepend,een ouder die instaat voor de gezondheid van zijn kinderen doet alle moeite om te stoppen met roken en de school die toch ook een voorbeeld moet zijn die lappen er hun laars aan.

  Like

 2. Dat is zeker. Ik ben zelf een ex-roker, maar ik ben daardoor niet tegen rokers. Maar als de minister van onderwijs vindt dat het aan de scholen zelf is om te beslissen, dan vind ik dat het voor de horeca uitbaters ook een vrije keuze moet zijn. Ook al ben ik best tevreden met het feit dat er op restaurant niet meer gerookt kan worden.

  Maar het is ongehoord dat de scholen mogen beslissen, een duidelijke njet moet dat zijn.
  Verdorie toch.

  Like

 3. Ik ben zelf een vestokte roker, maar dit kan inderdaad niet!!
  Ten opzichte van kinderen zal ik altijd zeggen “begin nooit met roken” ge moet een ander zeker niet aanmoedigen om uw slechte gewoontes over te nemen.
  Blijkbaar hebben onze ministers een andere mening.
  Mario

  Like

 4. Correct, als je aan iemand die rookt vraag : “zou je graag hebben dat je kinderen roken?” wat krijg je dan steevast als antwoord : ‘Nee, natuulijk niet want het is ….”
  Maar dat is natuurlijk voer voor een ganse discussie. En deze discussie wil ik wel eens voeren op restaurant 😉

  Like

 5. Het is toch veel leuker stiekem op school te roken dan wanneer het toegelaten is…
  Waar zitten die ministers nu toch met hun verstand.
  Verbieden die boel !! Zo kan er tenminste stiekem gerookt worden !!
  Want wat niet mag is toch zo veel leuker en beter als je jong bent.

  Like

 6. ➡ mario, als we gaan eten is het wel in een rookvrij restaurant hé. Nu we eens van zuivere lucht kunnen genieten en daarenboven hou ik er niet van om mensen opgesloten te zien zitten.

  Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.