CSS Cloacking

Wie? wat? waar?

Nog nooit van gehoord. Althans niet tot vandaag. Ben dan ook een tijdje bezig geweest met het volledige verhaal achter deze post op de netlash site.

Alle artikelen waarnaar gelinkt wordt eens doorgenomen en ik kan je zeggen – dat duurt langer dan dat je nodig hebt om je broodje op te eten.

Wat ik mij al lang afvraag, en een aantal bezoekers van dit blog zullen mij daar nu wel een antwoord kunnen opgeven denk ik, is :
Ik wil bvb veel bezoekers op de bedrijfssite.
Ik ken het gebruik van keywords etc. Maar het is toch ook zo dat de teksten op de pagina’s zelf belangrijk zijn? Of is dit niet zo. In het laatste geval dan vervalt mijn argumentatie die volgt natuurlijk.

Ik ga er dus van uit dat de teksten op de pagina’s ook meetellen (want zo heeft men mij geleerd : gebruik geen afbeeldingen met tekst op want die worden niet geindexeerd).
Nu ga ik eindelijk komen waar ik wil :
Ik ga dus woorden als sex, porn, …. ten voeten uit op mijn website plaatsen. Maar wel in het kleur van de webite. Bvb witte achtergrond –> witte tekst.

Of houdt alles wat ik hier schrijf geen steek?
Spit it out.

Advertisement

4 thoughts on “CSS Cloacking”

 1. Teksten zijn belangrijk, maar teksten bestaan uit woorden. Aangezien het gemakkelijker is om gewoon wat trefwoorden op een site te knallen gebruiken sommigen inderdaad verschillende technieken om die trefwoorden aan search engine spiders (bv Googlebot) te serveren. Een van die technieken is om kleur van de tekst gelijk te stellen aan de kleur van de achtergrond. Een andere techniek is om die tekst gewoon te verbergen met de hulp van CSS eigenschappen zoals display of visibility. Of met noframes tags. Of met Javascript. Ga zo maar door.

  Genoeg spul voor black-hat-SEO, maar mensen zoals ik zijn geneigd actie te ondernemen als ze zo’n pagina ontdekken. Dit soort spullen uit de zoekresultaten krijgen is ook een reden waarom men bij Google aan de algoritmen blijft sleutelen.

  Like

 2. Kevin, ik begrijp dat ten zeerste en had ook al verwacht dat bepaalde sites zo een dingen deden. (eenvoudig natuurlijk). Niet dat ik dat ooit zou doen, want een software bedrijfje hoort niet in zo een rubrieken thuis vind ik. Ook al kan men hier software voor schrijven 😉

  Like

 3. Irrelevante (18+) trefwoorden halen de relevantie en optimale verhouding van je trefwoorden in de tekst naar omlaag.
  En tekst verbergen is af te raden 😉 het sop is daar de kolen niet voor waard.

  De tekst zelf is uitermate belangrijk voor je indexatie, want aan de hand daarvan worden ook trefwoorden opgesteld die in zoekqueries gebruikt worden. (En op deze trefwoordenlijst wordt dan nog door diezelfde zoekmachines automatisch een aantal gerelateerde onderwerpen aan toegevoegd).

  Over het algemeen wordt een trefwoorden dichtheid van 10~12% als ideaal aanzien, maar dit is niet bewezen. Probeer zoveel mogelijk trefwoorden in je tekst te steken, zonder dit als kunstmatig te doen overkomen (dat je om de 2 tellen opnieuw hetzelfde trefwoord tegenkomt). Copywriten is een niet te onderschatten factor van een website, want het is de bezoekers juist om deze informatie te doen.

  Wat ook wil helpen is om je code zoveel mogelijk te beperken ten opzichte van de tekst, populaire onderwerpen beter linken (denk hierbij aan een bvb een laatste comments op deze website plugin), je blogroll op een aparte pagina te zetten om minder pagerank te laten lekken (in het geval van Google), nóg meer gebruik te maken van je tags/categorieen in je posts (dit is een geoorloofde manier om je aantal trefwoorden te verhogen, mét een belangrijke linktekst wat je pagina’s nog relevanter maakt), en nóg meer manieren om je inhoud te sorteren (populariteit, tags/categorieen, archief, ..) 😛 dit is feitelijk een verdoken vorm van duplicate content, maar dan op een relatief goede manier.
  Je kan eventueel ook een sitemap op je website toevoegen, maar dit is te verwaarlozen (op het gebied van SEO, en niet qua gebruiksvriendelijkheid/toegankelijkheid).

  Let wel, deze technieken zijn vooral lapmiddelen. Als je goede inhoud hebt waar naar ge(back)linkt wordt op de goede manier 😉 komen de bezoekers zo wel, al kost dit bloed zweet en tranen (lees:veel nuttige informatie).

  Je moet natuurlijk ook het aantal bezoekers vergelijken met je doelgroep 😉 en niet met de gehele internetpopulatie.. want het is voornamelijk belangrijk om bezoekers te hebben die iets willen doen op je website (dus conversies opleveren). In de pronliefhebbers zijn we niet geïnteresseerd (als ze niet tot de doelgroep behoren tenminste).

  Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: