Onder de indruk

Begin deze eeuw vroeg een klant aan mij, om hen programma – in DOS– te herschrijven naar een windows based versie. Deze klant, Metaalhandel Christiaens, heb ikzelf nog weten beginnen in de garage van een huisje in de straat waar ik als kleine patat woonde. Het moet ergens halfweg de jaren 70 geweest zijn. Maar goed, ik heb de opdracht aanvaard en tot op heden maken ze aldaar nog steeds gebruik van mijn programma. Af en toe ga ik daar eens langs om een kleine update uit te voeren want de tijden staan echt niet stil, en ook in de metaalhandel veranderen er wel eens dingen. Maar goed, ik mag stellen dat ze mij daar wel graag zien komen. Tenslotte draait zo goed als de ganse zaak op mijn programmatorisch schrijfsel (kuch). Groot was wel mijn verbazing toen ik vandaag voor het eerst in het atelier binnen ging. Ja hallo, kan dit nog groter vroeg ik me af? Kranen, bediend door personeel uiteraard, die aan het plafond bevestigd zijn, waren ‘poutrels‘ op de vrachtwagens aan het laden. Lassers en ijzerbinders waren volop aan hen dagtaak bezig.
Door het schrijven van het programma kende ik de meeste van het materiaal natuurlijk – van bij naam – maar ik had nooit gedacht dat dit zo indrukwekkend zou zijn. Een HEA, IPE, HEB, netten, draad, platen etc, alles ken ik ervan, althans toch op papier.
Ik moest in het atelier zijn, om mijn bandje van de kruiwagen te laten oppompen… De kruiwagen had ik daar ooit eens gekocht en nu was mijn bandje stuk geraakt bij het invoeren van zand in de zandbak der kinderen.

[tags]work, christiaens, metaalhandel[/tags]

7 thoughts on “Onder de indruk”

  1. hou het maar op draagbalk(en) lateien zijn beton met ijzer in voor boven deuren, ramen of zoals je nu ook veel ziet voor potgewelven tussen te leggen. en geloof me die kunnen wegen

    Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: