Thuiswerken

Thuiswerken heeft best wel zijn voordelen. Nu ja, je moet wel telkens rond negen uur op bureel zijn en dient in principe tot zeker om 17 uur bereikbaar te zijn, maar tussen het moment van ontwaken en het moment van gaan slapen kan je je werk toch aardig plannen.
Zo kan ik, als ik ergens een beetje concentratieverlies heb of ik vind de oplossing even niet in een stukje programmeerwerk, wel dan kan ik een wasje insteken, de was ophangen, of zoals daarnet de petatjes gaan schillen en het witloof reeds kuisen voor het middagmaal. (11u20)
Of ik kan bvb een uurtje de ruiten kuisen, of stof afdoen, dweiltje slaan, beetje in de tuin wandelen of waarom niet eens een half uurtje een middagdutje doen. Boodschappen hoeven ook niet meer persé op zaterdag gedaan te worden.
Nadeel van thuiswerken is natuurlijk dat je werk steeds rond je hangt. Zo ga ik meestal niet voor 1 uur ‘s nachts gaan slapen. Laptop op de salontafel vanaf 8 uur en hopla we doen verder. Ik heb het al zover geschopt dat er in de living nu ook een bureau staat met een desktop.
Sommige klanten weten ook dat ik te bereiken ben zolang ik wakker ben. Beetje bij beetje probeer ik dat er uit te halen, maar soms durft de telefoon hier rond 22 uur of later nog wel eens van zijn oren maken (rinkelen is out of date). Niet dat ik dan altijd opneem natuurlijk 🙂

[tags]thuiswerken[/tags]

6 thoughts on “Thuiswerken”

 1. Ik behoor ook tot de thuiswerkers en zou me voor geen goud van de wereld (nu ja) nog in dienstverband willen begeven, zelfs al zit ik gemiddeld 16 uur per dag en 7 dagen op 7 in mijn bureau.

  Like

 2. Is zo hé Smiling Cobra, de vrijheid gekoppeld aan het werken. Ik zou het ook moeilijk hebben om me terug ergens te binden.
  7/7 a rato van 16 uur per dag is wel redelijk veel toch. Ik kan dat ook hebben maar ik zoek soms eens de buitenlucht op.

  Like

 3. Ben dat al ongeveer 20 jaar gewoon, maar het kan soms vervelend zijn om op je bureautje te moeten zitten!! Zeker als het zo’n prachtig weertje is als vandaag!!!
  Volhouden is de boodschap!

  Groetjes, Mario

  Like

 4. Ik doe er nog het huishouden bij hé mario 😉
  En dat zorgt voor een beetje afwisseling, niet steeds maar aan de computer of met de neus tussen de papieren moeten zitten.

  Like

 5. buddha, klopt. Heeft beetje voor- en nadelen. En het vraagt natuurlijk een beetje de motivatie om er aan te beginnen. Maar een beetje ‘workaholic’ heeft daar niet echt veel last mee hé 😉
  Belangrijkste is dat je het graag doet.

  Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.