Hoe laat is het?

Op woensdag zet ik altijd een alerter klaar in mijn outlook om 11:55. Dan is het immers bijna tijd om de dochter van school te gaan halen. Ik kreeg de alerter te zien en klikte die weg. Even later merkte ik dat het 11:57 was via de klok van de pc. Ik nam mijn gsm en zag dat het inderdaad 11:57 was. Ik draaide me om en de klok boven de uitgang van het bureel wees 11:57 aan. Mijn jas hing in de living, dus ging ik naar de living. Gezien het hier een open keuken is kon ik de microgolf zien. 11:54. Tiens, even verifieren op mijn polshorloge maar het was wel degelijk 3 voor twaalf. Deze middag de klok van de microgolf dus eens een beetje vooruit draaien. Ik passeerde de woonkamer en merkte op dat de digitale klokjes van de video, de telenet digital box en de dolby surround dvd 11:57 aangaven. Ook de thermostaat van de verwarming deed dat. Ik stapte de auto in en zag dat het 12:07 zou zijn.
Het klokje in mijn auto staat altijd 10 minuten vooruit. Waarom dat zo is, joost mag het weten, maar bij mij is dat al jaren zo. Ergens in mijn hoofd denk ik dat ik dan wel altijd op tijd zal komen zeker?
Ik kwam aan school en zag de kerktoren staan. Het was nog een minuutje voor twaalven. Dat zag ik ook nog eens op mijn polshorloge. GSM uit het zijvakje van de auto gehaald en eens gekeken naar het digitale display. Uit de auto gestapt en gaan wachten aan de schooluitgang. Ik hoorde de schoolbel gaan wat er op duidt dat het 12 uur geworden was. De kerktoren, waar ik aan stond te wachten, bevestigde mijn denken door zich 12 maal te laten horen. Ik heb meegeteld.

[tags]tijd, klok, uurwerk, gsm[/Tags]

Advertisement

One thought on “Hoe laat is het?”

  1. Door dit topic heb ik er zelf eens op gelet, en blijkbaar staan alle klokken hier op een ander uur. Enkel de thermostaat van de woonkamer en de thermostaat die de rolluiken mee aanstuurt staat op hetzelfde uur (omdat ze onder elkaar hangen). Gelukkig gebruik ik enkel mijn gsm om het uur af te lezen. Of mijn polshorloge als ze weereens niet defect is.

    Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: