Sies klimop

Ofte Ascensionis Domini ofte Hemelvaartsdag. In onze contreien dus beter gekend als Sies klimop.
De kinderen hebben samen met mij tot 08:55 in bed gelegen. Hoe flink. Toen Elle mij vroeg waarom er geen school was vertelde ik haar dat het vandaag dus OLH hemelvaartsdag is en dat dat een feestdag is. Ah zei ze, een feestdag voor mij. Maar neen, was mijn repliek, vandaag vieren we dat Jezus na zijn kruisiging en verrijzenis naar de hemel is gestegen. Nu ja zei ik ook nog, de christenen vieren dat en iedereen in België met uitzondering van diegene die moeten werken, moeten dan niet werken.
Ik kreeg van de kinderen zelfs de gelegenheid om mij te douchen. De smurfen waren net op televisie en ik maakte hier gretig gebruik van.

[tags]sies klimop, hemelvaartsdag,kids[/tags]

Advertisement

8 thoughts on “Sies klimop”

 1. Het is niet eenvoudig om vandaag de dag de kinderen uit te leggen wat Hemelvaart betekent…. De meeste (jong)volwassenen weten het niet eens meer… Je bent nog uit het goede hout gesneden, Christophe 😉

  Like

 2. > bauma, nog geen kerk gepasseerd, vandaag.
  > Annemie, tijden veranderen inderdaad snel. Maar ik ging vroeger naar het college en dat was nog echt katholiek (jaren 80). Zo een dingen zitten een beetje in onze opvoeding gebakken hé.

  Like

 3. stoffel ik ook nog geen kerk gepasseerd bedoel gewoon iedereen mag thuisblijven voor deze feestdag die de meeste onder ons zelfs niet eens kennen.

  Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: