Boem patat

Mijn autootje heb ik laten maken om door de keuring te geraken. Immers 11/08 is de laatste keuringsdatum en tegen dan kon ik zeker geen nieuw machien aankopen.
Redelijke kost dus en ik hoop(te) dat mijn auto het nu zeker wel zal redden tegen het autosalon.
Tot gisterennamiddag rond 17u15.

Het is rood, dus ik sta aan te schuiven in een weliswaar korte file. Ik kijk in de achteruitkijkspiegel want ik hoor het piepen van banden. Op dat moment wordt het groen dus de file rijd verder. Maar de man die achter mij kwam, kon mij niet meer ontwijken en vliegt aan een redelijke snelheid in mijn poep. Door de harde bots ‘vlieg’ ik een aantal meter naar voor. Gelukkig was de auto voor mij reeds vertrokken zodat mijn voorkant zijn poep niet inboorde.

Papieren werden opgemaakt en gezien ik en mijn vriendin last hadden in onze nek besloten we naar de politie te gaan om aangifte te doen. Bij de politie aangekomen bleken die niet onmiddellijk tijd voor ons te hebben. Er was teveel werk met het fouilleren van een prostitué ofzo. Dan maar eerst naar de spoed, een medisch attest gaan halen.
Dan met mijn auto naar de garagist.
Ai ai ai, zei die, het lijkt alsof je chassis ook geplooid is. Ik denk dat die ‘total loss’ verklaard zal worden.

Rond 22 uur terug naar de politie geweest om aangifte te doen.

Deze morgen opgestaan en toch nog altijd pijn in de nek. Hopelijk wordt dit niet al te erg.
En ik hoop in ieder geval dat mijn trouwe vierwieler nog gered kan worden. Rijden doet hij nog altijd, maar als de schade meer is dan de huidige marktwaarde van het beestje, tsja….

[tags]kop_staart, ongeval,total_loss[/tags]

14 thoughts on “Boem patat”

 1. Als je chassis daadwerkelijk is geplooid is je auto idd total loss. Is niet meer veilig want de krachten die er op komen, door bijv een accident worden niet meer juist verdeeld en op de plooi zal het breken…

  Ik ga seffens een kaarsje branden voor jullie in onze kapel van ‘t werk, tja ik werk in een ziekenhuis. Laat ons hopen dat jullie geen ernstige letsels hebben aan jullie nek. Alvast een spoedig en volledig herstel.

  Like

 2. Christophe, dat is inderdaad niet leuk en zeker niet na de kosten die je aan de auto gedaan hebt op door de schouwing te geraken!
  Gelukkig ben je niet in de fout – ik hoop alleen dat jullie niet te lang sukkelen met die nekpijn, je hebt toch een serieuze whiplash gehad!
  Neem voldoende rust!

  Like

 3. Die auto is het laatste van jullie zorgen, hopelijk niet te veel last van die backlash!! Toen mijn auto perte totale was, was iedereen verbaasd dat ik dat niet zo erg vond, maar dat is toch maar materieel? Dat kan vervangen worden, dikke pech en spijtig van het geld, maar er zijn ergere dingen in de wereld…
  Die auto was maar 5 jaar oud en ik verloor er ongelooflijk veel geld op, maar ik had geluk dat ik net de mogelijkheid kreeg om over te schakelen op een firmawagen, een geluk bij een ongeluk…
  (geen ongeluk, join de culasse, water in de olieleidingen, gezwollen leidingen schuurden tegen de riem van de airco, die is gescheurd en tussen mijn transmissie-riem gedraaid, met als gevolg de hele moteur in de soep!)

  Like

 4. Indien uw verzekeringsmakelaar er een beetje werk wil van maken kun je een gedeelte van de vorige kosten recupereren.

  Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: