Eeklonaars zullen dit zeker kennen, maar ik weet niet of het tot ver buiten de Eeklose grenzen bekend is.
Koantjessesse (Kaantjessaus) is een Meetjeslands culinair hoogstandje als je het mij vraagt.
Hoe maak je koantjessesse klaar?
2 eieren per persoon halfgaar koken. Doe de eieren schrikken door er naar te kijken en pel ze.
1 krop sla kuisen en 3 grote bladen op een bord schikken. (Al dan niet met de nerven er nog in).
Aardappelen schillen en koken. (Kook ze voldoende zodat je ze straks makkelijk kan pletten).
Stoof Spekblokjes (lardons) zonder zwoerd in een pan. Eens ze een minuutje of 2 opstaan mag je er naar hartelust azijn over uitgieten. (Ik neem meestal een 3 tal centiliter). Vul aan met water. Hoe meer water hoe meer saus je zal hebben. Laat even doorkoken om daarna de saus te binden met bruine maizena. Hoe meer maizena, hoe meer de saus gebonden zal zijn. Laat alles nu nog eens goed gaan. (pruttel pruttel).
Schep de aardappelen op het bord en leg er de eitjes bij.
Overgiet met de koantjessesse. En dan – pletten en snijden maar. Zorg dat alles goed onder elkaar gemengeld wordt.
Eet smakelijk ! (Ik heb dat deze middag alvast gedaan).
Volgende keer : mijn recept voor zurkelpatatten. 😉
[tags]koantjessesse, voeding, eten[/tags]
Ik wil met Koantjessesse op top van google komen 🙂 Wie helpt?
Dit is de eerste keer dat m’n maag protesteert bij het lezen van een blog!
LikeLike
Maajkel, het is nochtans een lekkernij hoor. Je zou het echt eens moeten proberen.
LikeLike
Ok, als ik de kans eens krijg, ik beloof dat ik het probeer 😉
LikeLike
ja gij, dat komt hier zeker één keer in de maand op tafel 😉 beestig lekker, al klinkt het niet zo 😉
LikeLike
Dit vraagt eigenlijk wel om een foto hé. 🙂
LikeLike
Gyspsy, gij als eekloose kent dat natuurlijk 🙂
PieterC, ik zal er bij een volgende gelegenheid eens aan denken.
LikeLike
Koantjessesse mee sala: puur eekloos krachtvoer, als je daar een bord van binnen hebt kun je er tegen voor een tijdje.
LikeLike
Zééééér lekker. Voor wie wil, kan er ook nog ne lek mayonaise bij.
Je kan de sla ook vervangen door prinsesseboontjes. In ieder geval uitproberen!!
Groetjes, Mario
LikeLike
Dat kan gewoon niet slecht zijn!
LikeLike
Had hier nog nooit van gehoord.
LikeLike
Heerlijk die kaantjessaus.
Is werkelijk super super lekker.
krijg er al zin in !
LikeLike
Gelinkt 🙂 op de een of andere manier doet Koantjessesse me trouwens denken aan zurkelpatatten..
LikeLike
Koantjessesse. mmmmmmmmm. dat is lang geleden. Hoewel ik het van mijn leven nog niet met eieren heb gegeten. In Kaprijke is dat blijkbaar niet de gewoonte. Om de twee weken op woensdag, 9 jaar lang heb ik dat gegeten bij mijn grootmoeder. O-ver-heerlijk.
LikeLike
Bedankt voor deze input ; ik ga zo snel mogelijk proberen om het ook eens te maken.
LikeLike