Duur kieken

Elke Donderdag is het marktdag, hier in Eeklo. Regelmatig ga ik dan eens naar het kiekenkraam een gebraden kip gaan kopen.
Er stond redelijk wat volk zodat ik pas na de volle 3-minuten aan de beurt was. Kip in 2 laten snijden, geen saus erbij, betalen en hop terug naar de auto.

Daar aangekomen zat er zo een leuk plastiekje achter de ruitenwisser. U heeft gekozen voor tarief 2 : 10 euro. Een boete dus omdat ik daar een 4-tal minuten geparkeerd stond. Zo heb ik ook al eens een duur brood tussen mijn kiezen mogen steken. Nu ja, die parkeerwachter kan daar niet aan doen, maar het zal je job maar wezen. Ik heb al meermaals gezien dat mensen er tegen stonden vloeken.
De handelaars in Eeklo ijveren al maanden om de parkeerders (klanten) de mogelijkheid te geven om toch een kwartier te mogen parkeren. Door een druk op de knop van de parkeerautomaat verschijnt er dan een briefje die je de toelating heeft om 15 minuten te parkeren.

Wat er in Eeklo wel mag, is dat de vrachtwagens tijdens de spits (en het kan echt wel druk zijn in Eeklo) mogen laden en lossen en zich daartoe op de rechterrijstrook stationneren.

[tags]eeklo, boete, parkeren[/tags]

8 thoughts on “Duur kieken”

  1. Bij ons in Aalter hebben we tenminste dat kwartiertje gratis. En dat is meestal genoeg om snel eventjes de bakker / apotheek / kiekenkraam binnen te springen!

    Je moet wel nog de moeite doen om naar de automaat te lopen om op de knop te drukken. En zelfs dat vinden sommige mensen nog teveel…

    Like

  2. Hier mag je een kwartier gratis parkeren en je moet er geen ticketje voor gaan halen. Als de parkeerwachter ziet dat er geen ticketje in je auto ligt, dan schrijft hij je nummerplaat op. Als je auto er na een kwartier nog steeds staat, krijg je ook zo’n soort tarief-2-briefje onder je ruitenwissen.

    Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: