Back to the eighties

Want toen was ik een tiener. En als tiener ging ik ook wel regelmatig op stap. Op zaterdag ging ik in bad en deed vers gestreken kledij aan. De kledij werd toen natuurlijk gestreken door de mama.

In die tijd was ik verzot op een bepaalde eau de toilette. Ik had er dan ook de douchegel van, de deodorant, een t-shirt en de eau de toilette ( parfum) zelve natuurlijk.

Die eau de toilette heb ik verleden week besteld in de ‘ici paris XL‘. En verleden vrijdag mocht ik erom gaan. Hij zat verpakt in een box. Want de eau de toilette komt nu ook nog samen met ‘Hair and body shower gel’ en een ‘intense cooling deodorant’ stick.

Van zodra ik in mijn auto zat kon in het niet laten om de box te openen. Ik deed de doos open waar de eau de toilette inzat en spoot eventjes op mijn arm om de jaren tachtig te doen herleven. En inderdaad, dat gevoel kreeg ik er ook door.

Toen ik diezelfde avond nog een klein stapje in de wereld besloot te zetten, douchte ik mij eerst en deed verse kledij aan, waaronder een hemd gestreken door de mama.

En natuurlijk gebruikte ik ook de eau de toilette.

In het café waar ik terecht kwam zat zowaar een vriendin van mij uit de jaren tachtig. Het was sinds dan geleden dat ik haar gezien had. Benieuwd wie ik nog allemaal ga tegenkomen dankzij de eau de toilette. Of was dit puur toeval.

O ja, de eau de toilette is Drakkar Noir van Guy Laroche in case I did not mention it.

[tags]parfum, eau de toilette, eighties, drakkar noir[/tags]

10 thoughts on “Back to the eighties”

 1. Mss denkt die vriendin nu dat gij al die jaren niet van parfum zijt veranderd. Maar ‘t is zo, bepaalde geuren kunnen bepaalde herinneringen naar boven halen. Ik heb dat met Zwitsal shampoo (en das gene zwans).

  Like

 2. Ik had ooit een lief dat Drakkar Noir gebruikte. Het liep niet zo goed af, en toch denk ik elke keer aan hem als ik het ruik. Het is inderdaad heeel eighties. Maar zelf dan een puber geweest zijnde (wat een zin), hou ik heel erg van die tijd. 😉

  Like

 3. >> Wim, ja hoor want ik denk dat die jaren 80 kledij mij niet meer zouden passen.
  >> Sven, zijt maar zeker.
  >>buddha, leuk dat je die geur ook kent.
  >>kiekeboe, wat heb jij dan met zwitsal shampoo (babietjes?)
  >>Benjamin, geen probleem hoor 🙂
  >> tantieris, ken ik jou misschien ;-).

  Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: