We have a deal

Gisterenavond 30 April 2008 zat ik samen met de kinderen op de computer bezig. Zo spelen we af en toe eens Putt Putt of kijken we bijvoorbeeld naar enkele filmpjes op Youtube. Zo kijken we naar filmpjes over zichzelf of filmpjes over Plop of filmpjes over K3 etc etc. … Zo kwamen we gisteren uit op de trailer van de laatste K3 Film: de kattenprins. Die film hebben we trouwens gezien in de grote televisie (cinema).

Natuurlijk wilden die 2 sloebers de film op DVD.
En toen heb ik een deal gemaakt.
Recentelijk kregen we van de dokter te horen dat Elle haar tuutje zou moeten laten. Bij mij gebruikt ze haar tuutje enkel maar om te slapen, maar nu ze 4,5 jaar jong is wou ik haar dat ook wel eens afleren.
Dus de deal: Als ze de volgende 3 nachten zonder tuutje zouden slapen dan gaan we zaterdagvoormiddag de film in de winkel halen. Hiertoe heb ik een ‘spaarkaart’ gemaakt en mag er elke morgen dus een stempeltje opgeplaatst worden indien er aan de voorwaarde voldaan is.

En zowaar, deze morgen mochten ze elk hun eerste stempeltje op de spaarkaart plaatsen. Ik ben benieuwd of ik zaterdag de DVD van de kattenprins in huis mag halen. En zaak is vooral, gaan ze het erna ook nog verder uithouden. Want Elle zaagt wel een tijdje om haar tuutje te krijgen maar door goed op haar in te praten beseft ze ook wel dat ze nu een grote meid geworden is die zonder tuutje kan slapen.

[tags]kids, Elle, Rune, K3, kattenprins[/tags]

Advertisement

6 thoughts on “We have a deal”

 1. Ah! ” Het tuutje-afleer-moment”. Das nie gemakkelijk è. Maar bravo, vind dat je een mooie deal gemaakt hebt. Nu is het kwestie van volhouden, niet alleen voor de kindjes maar ook voor de papa. Maar dat zal wel lukken.

  Like

 2. da’s vrij lang, 4.5 jaar…

  Ik ben erin geslaagd Wolf zijn tuut te doen afgeven aan de juf op zijn eerste schooldag, en sindsdien heeft hij er nooit meer naar gevraagd. Ik hoop maar dat het bij Kobe ook zo vlot lukt…

  Like

 3. @kiekeboe, ‘t valt al bij al wel mee. Tot nu toe althans.
  @annemie, daar ben ik inderdaad vrij zeker van.
  @Gudrun, is inderdaad vrij laat, maar met een jongere broer in huis en andere omstandigheden bleef het tuutje wat langer in haar mond. Nochtans blijkt het voor de jonge man veel makkelijker te zijn dan voor het meisje. Enfin, we zien wel. De volhouder wint zeker?

  Like

 4. De mijne lieten het vanzelf achterwege. De oudste zal ook zowat 4,5 jaar geweest zijn, de jongste was een jaar of 3,5. Je hebt een mooie deal vind ik. Nu nog afspreken dat het ook de bedoeling is dat ze het erna ook laat. Het lukt wel.

  Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: