Koppig zijn

Net zoals een paar klanten besloot ik om ook eens koppig te zijn. Gelijk die klanten de openstaande facturen niet betalen ging ik eens de daarop verschuldigde BTW voor een tijdje achter houden.
Al snel kreeg ik een schrijven dat mijn achterstallige BTW overgeheveld zou worden naar een ‘derden rekening’. Who cares dacht ik. Maar nog veel sneller bleek dat er daar 480 euro kosten voor aangerekend werden. I care, dacht ik toen. Maar omdat het nu naar een derde rekening overgeheveld was, dacht ik, het zal dus nog wel even kunnen wachten. Ik zou dus wachten tot die klanten, na de telefoontjes die ik reeds deed en daarbij de belofte kreeg dat het de volgende dag zou betaald worden, werkelijk betalen vooraleer ik de BTW vereffen. Ja amai, opeens krijg je een Deurwaarder aan je deur met een dwangbevel. Resultaat: het openstaande BTW bedrag is ondertussen verhoogd met net geen duizend (1000!) euro en dient onmiddellijk betaald te worden of straffe van een openbare verkoop. ‘Slik’. Betaling dus gedaan en betalingsbewijs gefaxt naar de bevoegde instantie.

Dus beste klanten, vandaag vertrekt er hier ten huize een laatste aangetekende aanmaning. Indien geen betaling voor het eind van de maand Mei, zie ik mij genoodzaakt een deurwaarder aan te stellen.

Ik heb indertijd trouwens een leuk excel-programmatje geschreven hetwelk exact de kosten op het openstaande factuurbedrag berekent vanaf de factuurdatum.

[tags]none[/tags]

4 thoughts on “Koppig zijn”

 1. Duizend euro extra? Shit man, da’s zuur geven. Ik zal maar stoppen met klagen over mijn verkeersboeteke. 😉

  Like

 2. Ha, de jongens en meisjes van de btw 🙂

  Ook grappig is dat als je moet betalen je geen dag te laat mag zijn, maar als je iets moet krijgen het meestal maanden duurt.

  Gelukkig heb ik een boekhoudster die me tijdig wijst op mijn verplichtingen!

  Like

 3. Ik vrees dat je eerst een vonnis zal nodig hebben voor de rechtbank gezien jij geen uitvoeringsmogelijkheden bij wet voorzien hebt zoals de belastingen en de btw dat wel hebben.
  Zij dienen niet eerst een vonnis te hebben zij mogen onmiddelijk uitvoeren.
  Op je facturen staat welke rechtbank bevoegd is.
  Verzoekschrift indienen bij ofwel arbeidsrechtbank ofwel vredegerecht afhankelijk van de grote van het openstaande bedrag nl hoger of lager dan 1860 EURO.
  Ik vermoed dus dat je een goede advocaat nodig zal hebben.

  Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.