Vreemd voorwerp

Om de veertien dagen, op donderdagavond, is het vreemd voorwerpen dag. Dan brengt er iemand een voorwerp mee en de rest moet dan proberen raden waartoe het voorwerp dient. Meestal komt zo een voorwerp van één of andere rommelmarkt of is het afgehaald bij één of andere voorouder. Gisterenavond was het terug van dat, maar niemand kon raden waartoe het voorwerp diende. Ook de persoon die het meegebracht had wist het niet. Hij heeft het op een rommelmarkt gekocht en vroeg daar aan de verkoper wat het voorwerp inhield. Maar ook de verkoper bleek het niet te weten. 20 eurocent betaalde hij ervoor.
Heeft er iemand van jullie enig idee waartoe het voorwerp diende? Het is een tang, maar wat kan je daar nu mee beetnemen? Heeft het iets te maken met een smid? Ijzerwaren?

Vreemd_voorwerp1

Vreemd_voorwerp2

Vreemd_voorwerp3

[tags]voorwerp, rommelmarkt[/tags]

8 thoughts on “Vreemd voorwerp”

  1. Hm, das inderdaad een vreemd ding. Het lijkt me ook een soort tang, maar in ieder geval niet één om dingen mee los of vast te draaien, of om dingen mee over te knijpen. Lijkt me eerder dat er iets tussen de geribbelde kop gelegd moet worden. Maar wat of hoe en waarom, ‘k zou het niet weten. Het kan ook altijd de prehistorische versie zijn van zo’n tang om van die bekjes in je haar te vormen.

    Like

  2. Dat is de voorloper van het elektrisch “wafelijzer” om golfjes in je haar te leggen. Je moest dat dan opwarmen in de pot van de Leuvense stoof en als dat warm was kon je daarmee stukje per stukje golfjes in je haar leggen à la jaren dertig (stamt dus hoogstwaarschijnlijk uit die tijd). Dat duurde lang want elke keer moest je die tang weer in de stoof leggen tot ze weer warm was, zo wat gelijkaardig aan het snoerloos en electriciteitsloos strijkijzer.

    Like

  3. als men vroeger kookwas deed in een grote pot. dan haalde men zo de kookwas uit de pot. En stopte men opnieuw was erin. vb: lakens van een bed …

    Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: