Gaat U ook Cuilen?

Cuil (spreek uit Cool) wil Google als zoekmachine van de troon stoten. 4 voormalige medewerkers van Google hebben de handen in elkaar geslagen en zo een nieuwe zoekmachine geïntroduceerd. Naar eigen zeggen beschikken ze over de grootste zoekmachine ter wereld. Zo beschikt de nieuwe zoekmachine met meer dan 120 miljard pagina’s over de allergrootste index, ruim 3 maal groter dan Google. Bovendien hanteert cuil een ander uitgangspunt om zoekresultaten te ordenen. Populariteit is niet langer het doorslaggevende criterium, maar wel de relevantie van de inhoud van de website. Cuil zou ook minder gegevens van zijn bezoekers opslaan en zo de zoekopdrachten anoniemer laten verlopen. Het ambitieuze viertal hoopt met de nieuwigheid het oppermachtige Google naar de troon te steken als meest gebruikte zoekmachine.

Gelezen in de Metro, deze morgen.

Ik vind het design strak en goed gedaan maar de zoekopdrachten verlopen toch moeilijk. Zoek maar eens naar de homepage van de metro, op cuil en op google.
De www.cuil.be wordt al omgeleid naar een andere promo site waardoor resultaat gericht zoeken toch moeilijker wordt. O ja, Cuil heeft ook een aantal suggesties van zodra je de zoekopdracht begint in te tikken. Ik snap het nut er nog altijd niet goed van.

[tags]cuil, google, zoekmachine[/tags]

6 thoughts on “Gaat U ook Cuilen?”

  1. Mja, maar google.be met cuil.com vergelijken is volgens mij een beetje gelijk appelen en peren. De zoekopdracht op google.com is zeer gelijkend op die van cuil, vind ik toch wel.

    Persoonlijk vind ik de presentatie van de zoekresultaten van cuil nog voor veel verbetering vatbaar. Ik moet nu zowel van links naar rechts als van onder naar boven zoeken…

    Like

  2. Dit is een groot fiasco ! Immers ze zijn er niet in geslaagd om ook maar aan de enkels van Google te komen. Zelfs Bing, die kolossale budgetten heeft, slaagt er niet in om de efficiëntie van de resultaten van Google te evenaren. Misschien dat de zoekmotor van Facebook het verschil kan maken !

    Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.