Nieuw leesvoer

Nu de helaasheid der dingen, wat trouwens een heel leuk boek is, uit is, was het tijd om nieuw leesvoer aan te schaffen. Want zonder boek op de trein zitten, dat lukt met niet echt.

Ik stapte de Standaard boekhandel te Brussel binnen en vond daar voor zes euro ‘De wraak van Baudelaire’, een boek van Bob Van Laerhoven.

WINNAAR HERCULE POIROT-prijs 2007.
Parijs, september 1870. De eerste Pruisische obussen treffen de stad. De arbeiders creperen van de honger. De adel zoekt zijn toevlucht in orgieën en séances. Artiesten klagen de dreigende burgeroorlog in Frankrijk aan en roepen op om verenigd tegen de Pruisische ´pinhelmen´ te strijden. De Parijzenaars zitten als ratten in de val, maar worden gefascineerd door een reeks dramatische misdaden die hen de oorlogsrealiteit doet vergeten.
Commissaris Lefèvre, een oudgediende van het Frans-Algerijnse conflict die de trauma´s van die wrede woestijnoorlog in zich meedraagt, moet de bizarre moorden oplossen. Op elk lijk worden versregels uit de omstreden bundel De bloemen van het Kwaad van de pas gestorven Charles Baudelaire gevonden.
Lefèvre komt op het spoor van een duivels complot dat zich vertakt tot het hof van Napoleon III zelf. Dat houdt commissaris Lefèvre niet tegen, tot zijn onderzoek hem leert dat het kwaad overal is. Ook in hemzelf.

[tags]baudelaire, lezen, bob van laerhoven[/tags]

Advertisement

4 thoughts on “Nieuw leesvoer”

  1. Succes met het nieuwe leesvoer! Het ziet er echt een kolfje naar mijn hand uit…
    Beloof ons toch een kleine recensie na afloop van de lectuur 😉

    Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: