Intensive care

Nog niet zo heel lang geleden besloot ik om thuis de tuin wat te verkleinen. Op het achterste deel (zo een 50 op 12 meter) zouden schaapjes mogen komen.
In Mei kwamen die beestjes dan ook bij ons aan. De man die de schaapjes bracht vertelde mij dat ik een dierenarts diende te raadplegen om de beestjes tegen blauwtong te laten inenten. Op dat moment begreep ik niet waarom dat nog niet gedaan was maar ik liet het begaan. Daags na levering belde ik de dierenarts op en vroeg om de beestjes te komen inenten.
De dierenarts kon dit wel doen, maar de beestjes dienden eerst voorzien te worden van een oormerk. Dit was dus de reden waarom het nog niet gebeurd was.
Ik kreeg het telefoonnummer door waar ik de oormerken diende aan te vragen. Telefonisch kreeg ik vervolgens een website door en daar haalde ik de nodige documenten vanaf. Die werden opgestuurd naar de bevoegde instantie. Er was mij ook gemeld dat het wel even kon duren vooraleer de schapen gemerkt zouden worden.
Tot op heden dus nog geen oormerk gezien. Gevolg, ik zit hier met een blauwtongetje opgezadeld. 150 euro verder en we weten nog altijd niet of het beestje het zal halen. Meer nog, het beestje is bedlegering en dient gevoederd te worden (krachtvoeder, gras en glucosewater staat er op het menu).

En ondertussen ligt het daar zo schaapachtig op een bedje van hooi te bleiten dat het niet plezant meer is.
Ik heb er eerlijk waar hartzeer door. Ik kan geen beestjes zien afzien en hoop dan ook dat het snel beter is. Of moeten we de andere oplossing aanwenden.

Update (01/10/08 om 20u56).
De veearts is deze avond nog eens geweest en ziet beterschap, veel beterschap bij het beestje. Zaak is vooral om het nu voldoende te blijven voederen en eten geven. 10 dagen kan zoiets duren maar daarna zou het terug een jonge spring in’t veld moeten zijn. De veearts garandeerde mij ook dat het beestje niet echt pijn heeft op dit moment. Het is meer verweesd dan wat anders. *Fingers crossed*

[tags]schaap, schapen, blauwtong[/tags]

5 thoughts on “Intensive care”

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: