102 weken

Ongeveer een 102 weken scheiden mij van de dag dat ik besliste om te stoppen met roken. Ongeveer 98 weken zijn er ondertussen voorbijgegaan zonder dat ik nog gerookt heb. Maar wat ik gedurende die 98 weken wel gedaan heb is, 15 euro per week naar een boekje wegschrijven. Een spaarboekje gelijk ze zeggen.
98 * 15 = € 1470. Mocht ik mij aan de 30 euro per week houden, die ik eerst voor ogen had, dan was dit bedrag natuurlijk het dubbele.
Dat bedrag zou ik aanwenden om eventueel eens op reis te gaan, want ook dat is nog maar een zestal jaar geleden.
Maar toch, ik heb geen zin om alleen op reis te moeten gaan. Er is niemand die zich kan vrijmaken in de periode wanneer ik wel zou kunnen.
Dus nu zit ik met een idee – het is mede gekomen na het lezen van Paul d’Hoore’s ‘rijk in 100 dagen’- om een deel van dat geld te verspelen of te laten groeien op de beurs. Hiertoe kocht ik recent het boek Hoe overleven in de beursjungle van Jacky De Donder. Het boek beweert op de achterflap een must te zijn voor elke belegger of beursgeïnteresseerde. Voorkennis van de beurs is niet nodig.
Na een 60 tal pagina’s moet ik echter hard in de haren krabben. Want echt duidelijk wordt het mij (nog) niet. Opties en andere jargon-termen vliegen me rond de oren zonder dat ik weet wat ze daar aan het vliegen zijn. Ook de voorbeelden ter verduidelijking maken het nog een beetje moeilijker. Maar ik ga hier doorbijten, snel zal het licht schijnen.
En o ja, ik weet dat ik absoluut niet rijk zal worden door zo een bedragje te verhandelen op de beurs, maar dat is de bedoeling niet. Ik wil gewoon de beleving van de beurs meemaken. Als student Economie (in de jaren 80) kocht ik ooit eens 1 (één!) aandeel. Van Cockerill Sambre.

Trouwens snel iets over het boek van Paul D’Hoore. Ik vind het een reclamebrief voor zijn eigen winkel. Er wordt veel over de beurs geschreven en op de laatste pagina krijg je dan een aanlokkelijk voorstel om je te abonneren op zijn nieuwsbrief. No way Paul, ik denk dat ik me ga abonneren op beursbubbels, als ik tenminste uit de jungle geraak.

[tags]beurs, beursbubbels, paul d’hoore, jacky de donder, beursjungle[/tags]

2 thoughts on “102 weken”

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: