Bijna ongeval ervaring

Naar het schijnt bestaat er zoiets als een bijna-dood-ervaring (BDE) . Wel met deze term in gedachten, had ik deze morgen een bijna ongeval ervaring.
Op een twee-vaks baan reed een vrachtwagen op de rechterrijstrook aan een 70-80 km/uur.
Ik stak de vrachtwagen aan de linkerkant voorbij en plots dook er een grijze mazda voor mij op. De heer chauffeur had de vrachtwagen wel zien komen en zodoende ingeschat dat hij voor de vrachtwagen de baan kon oversteken om zo op de andere rijrichting uit te komen. Maar de heer chauffeur had er duidelijk niet aan gedacht dat hij 2 vakken over diende te steken en dat er op dat 2de vak wel eens een andere persoon zou kunnen rijden. Vrachtwagen rechts van mij, auto rechtvoor mij, dewelke zou ik mee hebben. Ik besliste in een fractie van een seconde om een stamp op de gaspedaal te geven en zo net voor de vrachtwagen op het eerste baanvak te belanden.

Het vreemde hieraan is dat ik, bij het uitrijden van mijn garage deze morgen, het gevoel had dat ik extra voorzichtig diende te zijn op de weg.

En nu, hier een 2 uur later te Brussel, schieten de beelden nog door mijn hoofd.

[tags]BDE, ongeval[/tags]

9 thoughts on “Bijna ongeval ervaring”

 1. Helemaal niet zo vreemd dat voorgevoel dat je had. Goed dat je het signaal opgemerkt had en dus waarschijnlijk ook extra op je hoede was. Blij dat het goed afgelopen is!

  Nadias last blog post.. Make-over

  Like

 2. Je mag van geluk spreken en een schietgebedje doen om je bewaarengel te bedanken. Zoals wij hier zeggen – voor hetzelfde geld was je er niet meer!
  Mijn echtgenoot heeft indertijd een paar serieuze accidenten voorgehad – wel altijd in zijn recht…
  Eén ongeval is hem altijd bijgebleven…Hij kwam van zijn werk en het was zo ongeveer ter hoogte van de brug over de Leie tussen Lauwe en Wevelgem. Een tegenligger kwam recht op hem afgereden, echtgenoot kon niet verder naar rechts uitwijken anders reeds hij zijn fietsende collega’s overhoop! De hevige botsing kwam er en gelukkig zonder zwaar lichamelijk letsel. De foute tegenligger was een politieman onder invloed van ofwel drank en of drugs/medicijnen…dat werd uit bloedonderzoek vastgesteld.
  Mijn echtgenoot vertelde me achteraf dat hij in die luttele seconden voorafgaand aan het accident zijn ganse leven zag voorbijgaan…

  Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.