Piepende elektronica

Bruno schreef verleden week over biepjes in zijn auto. Als de temperatuur onder de 4 graden gaat dan doet de boordcomputer van biep.

Bij mij is er sinds verleden week ook zo een gepiep. De boordcomputer weet me dan te melden dat de ‘remblokken versleten’ zijn. 16500 KM vind ik toch maar weinig om reeds versleten remblokken te hebben, te meer de auto nog steeds goed gehoorzaamd wanneer ik op de rem druk. En tevens weerklinkt het gepiep te pas en te onpas. Een aantal km hoor ik niets, maar daarna is het een waar concert van piepjes. En mocht de boordcomputer mij nu willen melden dat de remblokken daadwerkelijk versleten zijn, dan zou één biep toch wel volstaan en dan zou de melding ook op de boordcomputer blijven staan. Althans dat is toch mijn theorie.

Het gepiep dateert van verleden week woensdag. Ik reed toen met de auto naar het werk in Brussel toen het gepiep zo, opeens in de file te Aalst begon. Donderdag en Vrijdag had ik geen tijd om de garage tijdens de openingsuren te bezoeken. Ik zou het Zaterdag wel doen. Maar toen had ik ook niet de nodige tijd. Zondag werd de auto niet uitgehaald en toen ik op Maandag naar Aalter reed weerklonk het gepiep niet meer. Blijkbaar heeft de computer zichzelf hersteld.

6 thoughts on “Piepende elektronica”

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.