Kindje van de dag

Het is soms wat om 2 kindertjes op te voeden. Elke keer willen ze steeds hetzelfde doen.
De lichtjes van de kerstboom aansteken, om te eten dat ene bavetje aandoen waar jip en janneke op afgebeeld staan, beginnen met bowling spelen op de wii, beginnen met memory cards, de bank zijn bij monopoly, langst in bad blijven,.. Noem maar op. En als de één dan 2 maal na elkaar iets mocht doen dan gaan de poppen aan het dansen.
Ik heb er nu, hopelijk, een oplossing voor gevonden.
Vanaf nu is elk op toer, kindje van de dag. Hierbij mag de één alles doen op de even dagen, het andere mag dan alles doen op de oneven dagen.
Nu nog uitmaken wie de even dagen mag en wie de oneven dagen.

Reblog this post [with Zemanta]

7 thoughts on “Kindje van de dag”

 1. Mooie oplossing. Misschien degene die geboren is op een even dag of in een even jaar de even dagen laten doen en omgekeerd.
  Let er wel op want 31 en 1 zijn beide oneven dagen dus dan zou hij/zij weer twee maal op rij als eerste mogen. Misschien kan je de dagen van het jaar nemen (1 – 365).

  Like

 2. Das hier ook alzo. Had gisteren nog een bleitend kind in de badkamer omdat ik broer gisteren ook al als eerste had gewassen. En zelf weet ik dat niet meer wie eerst is geweest en zelf vind ik dat dat geen fluit uitmaakt. Maar zij vinden dat dan de moeite om ambras voor te maken. Hm, mss is jou oplossing wel een goed idee. Al zal er hier dan wel de eerste dag wederom ambras zijn omdat hij of zij eerste keer kindje van de dag mag zijn. Even of oneven, ik ken dat. Daar gaan ze hier weer geen oren naar hebben. Pfff opvoeden, ‘t is nie gemakkelijk!

  Like

 3. yep, in’t school werken ze hier ook met het ‘bever’-principe waar 1 kind die dag het hulpje is van de juf. Elke morgen hangen ze de foto van de bever bij het kind dat die dag de ‘bever’ is. Mss ook een foto ophangen van de kindjes en een aanduiding maken bij wie het die dag is elke morgen?

  GreatGs last blog post.. De zwarte van K3!

  Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: