Schipper mag ik overvaren.

Het is nu toch al meer dan een jaar dat ik vrij regelmatig naar Brussel spoor. Ik vertrek van uit Aalter en dien dan in Brussel-Centraal af te stappen.
Vervolgens stap ik dan de metro op alwaar ik één halte verder terug af stap. Ik ben dan aangekomen aan de Anspachlaan.
Hiervoor betaal ik maandelijks 203 euro aan de NMBS. Inbegrepen is mijn abonnement voor de treinrit richting Zone Brussel + een abonnement voor de MIVB. Maar tot heden werd ik nog nooit gecontroleerd op de metro.
Tot vandaag. Er stond een menselijke ketting van controleurs aan de uitgang van de Metro. Op hun jas stond ‘Ticket Inspection’.
Onmogelijk om door die ketting te geraken zonder je vervoersbewijs te tonen.
Eindelijk ben ik dus beloond omdat ik al maanden mijn abonnement hiervoor betaal.

EDIT: Ik heb eens opgezocht wat de boete is indien men betrapt wordt voor zwartrijden, 84 euro!
Bekijk hier hoeveel je zou moeten betalen aan de MIVB voor een maandabonnement.

Advertisement

9 thoughts on “Schipper mag ik overvaren.”

 1. @Wim volgens naar ik zag, waren de meeste toch in orde. Het gaat in feite ook allemaal behoorlijk snel en ik ben niet blijven staan (had het misschien beter even gedaan) om te kijken.

  Like

 2. Vroeger was zwartrijden dagelijkse kost bij MIVB. Je kon achteraan op bus opstappen, ook al zat er niemand op en er werd bijna nooit een ticketje gekocht. Maar intussen zijn ze wel strenger geworden – ook al lijkt het dat er amper controle is – en zijn de boetes idd niet min. Misschien is het ook de leeftijd, maar nu koop ik altijd een ticketje.

  Goedless last blog post.. Weegschaal

  Like

 3. Ik heb twee jaar metro gedaan en steeds trouw zo’n soort prikkaart gekocht én dus betaald. Nooit controle. Op een dag was ze op en de automaat aan de halte stuk en ik had al boel met die ticketverkoper daar aan die halte omdat die consequent vertikte Nederlands te spreken en ik Frans en ik al later dan andes was (ja, zo’n excuses hebben ze dus allemaal, maar het is wààr!). Dus ik denk, ik riskeer het, heb nog nooit controle gehad. Ik moet twee haltes verder, Centraal station. De hele rit zit ik met de bibber op het lijf. En ja hoor, controle. Ze pikken er streekproefgewijs mensen uit en alsof ik het uitstraal, ja natuurlijk ook ik. Vooral grappig waren die vijf jonge gastjes die me uitlacherig (zelfs een die knipoogde) voorbijstapten terwijl ik mijn I.K. mocht tonen. Héhe, een deftige dame, zoiets…

  Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: