Hoezo afslag

Een klant die me nog pakweg 3000 euro moet ging onlangs failliet. Mijn centen weg natuurlijk maar gelukkig zou ik het materiaal (hardware) terug kunnen vorderen via de curator.

Maar sinds gisteren is er een overnemer voor de bestaande zaak. En die willen mijn materiaal blijven gebruiken.
Gezien het materiaal reeds sinds september 2007 geleverd werd, vragen de overnemers mij om een fikse afslag te krijgen op het openstaande saldo.

Zou U dit doen?

8 thoughts on “Hoezo afslag”

 1. Dus je moet kiezen tussen materiaal dat 2 jaar oud is terugnemen, ofwel er geld voor kunnen zien, dat weliswaar een pak minder is dan de oorspronkelijke prijs.

  Dat hangt dus af van hoeveel je ervoor kan krijgen van de overnemer, vergeleken met hoeveel je het elders nog kan slijten, rekening houdend met de moeite dat je ervoor moet doen, lijkt me.

  Serge van Ginderachters last blog post.. Appeltaart

  Like

 2. Een compromis zoeken is nooit eenvoudig, maar los van die fikse afslag – bij het overnemen van een zaak nemen ze toch ook alle contracten en (betaal)plichten enzo over, niet?

  Like

 3. wees pragmatisch. Jullie hebben allebei iets te winnen in deze deal. De achterstallige betalingen hebben ondertussen intresten opgestapeld, huur of vruchtgebruik is nooit betaald en ondertussen is de restwaarde ook verminderd. Uiteraard zal de inkoper alleen het laatste punt vermelden 😉
  Bouw je case op met valabele en financieel correcte argumenten. Leg ze voor en zorg dat je op voorhand weet wat je er minimaal voor wilt krijgen.
  Succes

  Pvws last blog post.. Ik ben er bij!

  Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.