Grill opkuisen

Velen onder jullie zullen de afgelopen zomer weleens de barbecue aangestoken hebben.
Genieten van al het lekkers dat klaargemaakt werd, maar dan vloekend omdat het grillrooster dan toch weer zo moeilijk proper te krijgen is.

Een tip, die misschien wel thuishoort op de site van hoemoethet :

Leg de rooster gewoon in het gras (daar waar er ‘s morgens nog schaduw zal zijn). Je kan dan met gemak de aanbaklaag verwijderen door er met keukenrol over te wrijven.

One thought on “Grill opkuisen”

  1. In mijn ervaring werkt die truuk niet zo goed. Het gras is niet altijd nat genoeg, en de aanbaklaag heeft niet altijd voldoende doorgeweekt.

    Mijn truuk: van zodra je gedaan hebt met bakken, gooi wat blokken hout in je barbecue, zodat de vlam erin komt, en brandt het vet er gewoon af. De volgende keer gewoon even met een staalborstel erover, en je bent klaar.

    Als het ‘s avonds iets frisser wordt heb je zo ook een gezellige warmte bron.

    Let er enkel op dat je de grill niet te lang te heet laat worden, hij zou als je dat veel doet wel eens een beetje durven plooien.

    Nog een nadere tip. Wikkel een een laagje aluminiumfolie over de grill en prik er met een vork wat gaatjes in. Je vlees bakt heel wat minder rap aan, je kan gemakkelijker ‘trager’ bakken, en de grill blijft ook gespaard.

    Hier wel opletten dat je voldoende gaatjes prikt zodat het vet kan wegsijpelen, zoniet zou de vlam er wel eens durven in komen.
    .-= Serge van Ginderachter´s last blog ..Muziek concert =-.

    Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.