Strontmuziek

Ik loop al een tijdje met de vraag of de stemmen op twitter sterk genoeg zouden zijn om de programmatie van een radiozender aan te passen.
Het zit namelijk zo, enkele personen, waaronder ik, ergeren zich wel meermaals aan de programmatie of aan de muziekkeuze bij onze desondanks alles, favoriete zender Studio Brussel.
Op twitter uiten we dan ons ongenoegen waarin we soms gevolgd worden maar waarin we soms ook afgeblaft worden met de woorden ‘zaag er niet over en luister naar een andere zender’.
Echter ik weiger de frequentie van mijn band te veranderen. Ik luister er dan nog liever naast.
Zelf heb ik het vooral ‘s avonds na zeven uur en op zaterdagvoormiddag, of als dizzie rascal nog maar eens door de luidsprekers aan het roepen is.

Zo rond zeven uur zitten we meestal aan tafel met ons avondeten. Daar past Stu Bru dan begrijpelijk niet bij zodat we overgeschakeld zijn naar een rustig cd-tje. So far so good.

Maar de zaterdagvoormiddag. Dan gooien ze bij Studio Brussel de Top 50 over ons.
De wat? De top 50, mijn beste. Een niet relevante lijst voor een Studio Brussel luisteraar. En laat zaterdagvoormiddag nu net eens een periode zijn waarin ik tijd heb om eens gewoon naar de radio te luisteren zonder dat er moet gewerkt worden.

Beste Studio Brussel, zou het gewoon niet mogelijk zijn om op zaterdagvoormiddag de Afrekening te spelen aub. De Top 50 kan toch ook op woensdagmiddag? Of gewoon helemaal niet. Of moet het gespeeld worden van de sponsor? Doe het dan ‘s nachts.

Bloglezende twitteraar, laat ons een blok vormen en gaan voor de Afrekening op zaterdagvoormiddag.
Stuur de tweet Ik wil de afrekening ook op Zaterdagvoormiddag!

7 thoughts on “Strontmuziek”

 1. Het hele weekend van StuBru is ondraaglijk. Vooral op vrijdag- en zaterdagavond. De Afrekening i.p.v. de Top 50, dat zou geweldig zijn. Op het werk luisteren ze namelijk niet naar StuBru, zodat ik De Afrekening altijd mis.
  .-= Mirthe´s last blog ..Voice memos =-.

  Like

 2. De Afrekening terug naar waar het vandaan komt : de zondagvoormiddag. Was toen de perfect muziek om na een zware zaterdagavond toch uit bed te rollen. Dat ze het naar woensdagnamiddag opschoven heb ik nooit gesnapt. Enkel goed voor schoolkinderen die dan thuis zijn. Bijna alle werkende of studerende mensen hebben dan wel iets anders te doen.
  .-= Darkman´s last blog ..horde =-.

  Like

 3. Geeeeuuuw.
  ‘t Is nooit goed voor iedereen é.
  Studio Brussel is er voor de jongeren. En als u zich te oud voelt, het spijt me, maar ontdek dan Radio 1. Goede muziek, die men 10 jaar geleden op uw Studio Brussel draaide.
  Jongeren luisteren op woensdagnamiddag en slapen op zaterdagvoormiddag. Laat die afrekening daar maar staan.

  Like

 4. Hoezeer ik mij ook terugvind in je relaas, merk ik ook dat mijn smaak niet overeenkomt met die van jou. En dat is het hele verhaal hier. Als radiozender worden keuzes gemaakt, om hoe we het nu draaien of keren, een zo groot mogelijk publiek aan te spreken.

  Ik ben al heel blij dat er nog programma’s als Select blijven bestaan, laten we het daar op houden. De Afrekening vind ik persoonlijk niet echt meer de reden waarom ik nog steeds naar Studio Brussel luister 🙂

  Ik ben gewoon een enorme zapper geworden tussen Studio Brussel, Radio 1 en sinds kort Pure FM. Op die manier vind je wel de programma’s en de muziek die je echt goed vindt. En als dat niet zo is, zet dan dat cd’tje op, daar is toch niets mis mee?
  .-= Tim Ghysels´s last blog ..Dance for the climate =-.

  Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.