Telenet digicorder

De laatste maanden doet onze telenet digicorder nogal vreemd.
Los van het feit dat de digicorder onnoemelijk traag is door de java interface stoort het mij enorm dat opnames steeds maar blijven hangen.
Zo kan ik perfect in HD naar programma’s kijken maar owee als ik een programma opneem of pauzeer om daarna verder te kijken.
Zo zal de telenet digicorder steeds meerdere malen tijdens het weergeven stilvallen. Dat stilvallen kan enkele seconden duren, maar ook enkele minuten. Als je ondertussen de afstandsbediening van de telenet digicorder gebruikt, dan zal de telenet digicorder wel een soort teken van leven geven dmv een knipperend lampje op de digicorder, doch een actie zal de digicorder niet ondernemen. Die commando’s worden wel uitgevoerd op het moment dat de digicorder aan zijn playback begint. Beetje vooruit spoelen, dan eens achteruit, een paar maal op play drukken,… Naargelang jou input.
Goed, we kunnen nu terug verder kijken voor 2 minuten.. 5 minuten, o neen deze keer is het slechts een halve minuut. En zo gaat het verhaal verder.

Aan de telenet telefoon vertelden ze mij om de digicorder eens te resetten. Ondanks ik dit reeds meermaals gedaan had, deed ik het nog maar eens. Oplossing? Noppes.
Er dan mee naar de dichtst bijzijnde telenet verdeler gereden. Die deed daar ook nog eens een software reset en zo zou het wel moeten lukken. En als dit niet lukte, wist de verkoper mij te melden, dan moest ik maar eens terug komen.
Al lachend zei ik, oké tot morgen dan.

Thuisgekomen sloot ik het systeem terug aan en probeerde het eens uit. Leuk, ik kon een opname pauzeren en een opgenomen aflevering integraal bekijken.
Tot ik Vrijdag naar de opname van zonde van de zendtijd wou kijken. Daar gingen we terug. Een aflevering van 50 minuten zag ik op anderhalf uur. Om een aap van te schijten niet.

Op zaterdag, voor 16 uur – want dan is de telenet winkel in de buurt – dan maar terug naar de winkel. 20 minuutjes aanschuiven om dan te horen dat er geen telenet digicorders meer op stock waren. Dinsdag is er nieuwe stock en ik werd op een wachtlijst geplaatst. Ik kreeg het nummer 13 toebedeeld. Nu maar proberen om dinsdag voor 18 uur in Maldegem te geraken.

Gezien wij de volledige serie van los zand opnamen op de digicorder zal ik die nu wel op mijn buik mogen schrijven, of ik moet er meer dan 50 euro voor overhebben om de dvd’s in de winkel te kopen.

Ook aanmerkingen (positief of negatief) over de telenet digicorder? Op digibrol deel je jou ervaring.

Advertisement

5 thoughts on “Telenet digicorder”

 1. Ik hoor de laatste tijd meer en meer van die ‘goede’ verhalen. Volgens mij is er een serie digicorders op het eind van zijn latijn gekomen.

  In ieder geval, ik wacht nog een paar jaar met dat digitale gedoe. Alleen al het feit dat ik mijn video- en HDDrecorder niet meer kan aansluiten…
  .-= Charlo´s last blog ..Akon & Guetta =-.

  Like

 2. Oei telenet ook al…. Bij scarlet(nu Belgacom) juist hetzelfde probleem… alleé ‘t is te zeggen nog slechter, want zij zijn totaal niet bereikbaar !!!!
  Gelukkig betaal ik geen meerprijs voor mijn digitale TV. En werkt mijjninternet perfect.

  Like

 3. Iedereen lacht me uit, maar wat ben ik nog steeds erg tevreden over mijn ouderwetse videorecorder!
  (Neemt helaas wel wat ruimte in, al die casettes…)

  Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: