Mobile Vikings

De Mobile Vikings zijn nu al een tijdje operationeel in ons belgenland en ik lees en krijg steeds meer goede commentaren over die gasten.
Nu mijn proximus abonnement op zijn laatste voetjes loopt ben ik dus aan het overwegen om over te schakelen naar de Mobile Vikings.

Even kort mijn bel- en surfgedrag schetsen via de Blackberry:

Ik zit aan een gemiddelde van 113 minuten telefoon/maand.
Ik stuur zo een 120 sms berichtjes per maand. (50 smsjes zitten er in mijn messaging pack).
En ik kom al gauw aan een 60.000 kb dataverkeer per maand.

Hiervoor betaal ik 57 euro aan abonnement bij Proximus + nog eens de 70 smsjes die buiten mijn pack vallen. En plus de btw, for sure.

Hoe zit dat dan precies bij Mobile Vikings?

Voor 15 euro krijg je:
– 1000 gb dataverkeer.
– Ongeveer een uurtje bellen.
– Een 1000-tal smsjes sturen.

Dus, het is de bedoeling dat je maandelijks 15 euro oplaadt, ook al is het totaal verbruik in een bepaalde maand lager dan die 15 euro.

Stel dat ik die 15 euro ineens overschrijdt en mijn belwaarde is op, kan ik dan toch verder bellen?

Ik heb geen ervaring met pre paid telefonie, vandaar mijn vragen dus.

Advertisement

5 thoughts on “Mobile Vikings”

 1. Je moet maandelijks 15€ betalen. Ook als je smsen op zijn (zie ik niet gauw gebeuren in jouw geval) of als je 1GB op is (Daar moet je je serieus voor inspannen). Zonder credits werken je smsen en mobiel internet niet. Maar al bij al kom je toch goedkoper uit dan het Proximus abo!

  Like

 2. Je *moet* geen 15 euro per maand betalen hoor. Als de 15 euro niet op is op het einde van de maand, moet je gewoon betalen voor je sms-en (want die 1000 sms zijn maar een maand geldig). Zelfde met het dataverkeer.
  Zo doe ik soms 2 maanden met 15euro bij Mobile Vikings, en soms ben ik op een maandje al alles kwijt (afhankelijk van mijn belgedrag die maand).
  .-= Dorien´s last blog ..So you need a typeface =-.

  Like

 3. @JonathanQ: maandelijks herladen is niet verplicht, stel dat je na 3 maanden nog steeds 30 euro hebt staan dan kun je deze eerst gewoon opgebruiken (bellen en sms zal al worden afgetrokken, data is momenteel nog grace periode)

  Voor 15 euro heb je 1000 smsjes en 1 GB data gratis voor 1 maand.
  Bellen is aan het normale tarief evenals data in het buitenland, dat gaat dus van je 15 euro. Na 1 maand vervallen je gratis berichten en data en betaal je er dus ook voor. 10 cent per sms en data ook (momenteel nog niet wegens de grace-periode). Gezien het feit dat data verschrikkelijk duur is zal je krediet vrij snel op 0 staan waardoor je sowieso zult moeten herladen.

  Herladen kan je per Bancontact (via het bakje voor homebanking), PayPal, overschrijving (duurt enkele dagen) en sms (binnenkort beschikbaar).
  .-= Anthony´s last blog ..Communicatiemannen =-.

  Like

 4. Hou er rekening mee dat je Blackberry trafiek (over BIS of BES) gecompresseerd wordt met een factor 8. Mobile Vikings biedt (voorlopig?) geen BIS aan, dus moet je je 60 MB trafiek zien als 640 MB.
  .-= boskabout´s last blog ..links for 2010-05-05 =-.

  Like

 5. @boskabout Blackberry aanbieden op prepaid is lastig, aangezien wij de licentie moeten betalen per jaar terijl de klant misschien maar 1 maand klant blijft (alhoewel dat nooit gebeurt)

  @sietoebie als je 15€ bijna op is zal je een smsje krijgen om je dat te melden. Als je dan wil kan je (binnenkort, als het live is: nu in beta bij 50 testusers) een sms terug sturen om te herladen. Het geld gaat dan van je bankrekening. Je herlaad dus niet elke maand, alleen wanneer het nodig is. Op het einde van de maand/kwartaal kan je je factuur downloaden.

  Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: