Ketnet, kzoom, disney channel,…

Ook voor ons begon op 1 September het nieuwe schooljaar.
De kinderen werden ‘s morgens netjes op de school afgeleverd en kort na de middag terug opgehaald.
Toen ik in de rij stond te wachten tussen de andere ouders hoorde ik menig ouder zeggen:
‘t Goh, ik ben toch wel blij dat de school terug begonnen is want ik was dat Ketnet, kZoom en Disney Channel nu toch wel beu geworden.

Kijk dat begrijp ik dus niet. Vakantie is er toch niet om je kind(eren) de ganse dag voor televisie te plaatsen?
Of toch niet in die mate dat je vermelde zenders beu bent.

In de afgelopen grote vakantie kon de televisie ‘s morgensvroeg wel eens aanstaan opdat wij dan ietsje langer zouden kunnen slapen dan de kinderen.
Maar overdag? Neen, geen televisie aan dan. Tenzij om eens op de wii te spelen bij slecht weer. Of juist, op zaterdag, om eens naar een film te kijken.
Nowadays gaat de televisie bij ons niet aan voor twintig voor acht, ‘s avonds wel te verstaan, want dan begint Man bijt Hond en daarna is het bedjestijd voor de 2 kapoenen.

Wat is jullie televisieregime? Ben je Ketnet en aanverwanten ook beu dankzij de grote vakantie?

3 thoughts on “Ketnet, kzoom, disney channel,…”

 1. Wij hebben geen tv, en dus ook geen last van bovenvermeld scenario (dat wil niet zeggen dat onze kinderen niet af en toe eens een DVDke kijken op’t media center, natuurlijk).

  Maar ik begrijp je gevoel volkomen. Tv = gemakkelijk voor de ouders, en als je daarvoor kiest moet je later niet komen zagen dat je’t beu bent. 😉

  Like

 2. Geen kinderen hier, dus ik kan er niet over oordelen. Maar moest ik kinderen hebben, ik zou ze ook niet de godganse dag voor de tv laten bivakeren.

  Maar aan de andere kant, toen ik 6 weken thuis zat na mijn operatie, deed ik heelder dagen niets anders dan Disney Channel kijken 😉

  Like

 3. “In mijnen tijd” moest ik buiten spelen vanaf dat het niet regende en niet te koud was. Ik ben daar niet van dood gegaan! Af en toe eens uit een boom gevallen of tegen een paalke gefietst, dat wel.

  Dit doet mij trouwens denken aan mijn nichtje die toen ze 3 jaar was enkel de woordenschat kende van de Teletubbies. Schandalig! De ouders vonden het blijkbaar pedagogisch verantwoord om dat kind de ganse dag naar dezelfde dvd’s te laten kijken, “want dan is ze stil”.

  Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: