Dan toch geen verbrekingsvergoeding

Naar aanleiding van mijn (onterechte) verbrekingsvergoeding legde ik een klacht neer bij de ombudsman voor telecommunicatie.

Mijn klacht werd echter onontvankelijk verklaard want ik diende eerst met de tegenpartij te communiceren onder de vorm van een aangetekende brief.
Echter, de dienst van de ombudsman zou mijn klacht zeker doorgeven aan Proximus.

En zo geschiedde blijkbaar, want deze morgen kreeg ik telefoon van de klantendienst.

De man gaf ruiterlijk toe dat er op mijn vorige facturen onterecht stond dat mijn factuurbedrag aangepast zou worden, waardoor ik vrij kon overstappen. Hierdoor zou de geëiste verbrekingsvergoeding van 261,4516 euro gecrediteerd worden.

Er werd mij nog vriendelijk gevraagd om zo snel mogelijk het restant van het factuurbedrag – het gecrediteerde bedrag te willen betalen.

En dat zal ik dan uiteraard met de glimlach betalen.

Zijn er echt mensen die zich zo laten doen door zulke praktijken?

Advertisement

3 thoughts on “Dan toch geen verbrekingsvergoeding”

  1. Het is een algemene praktijk die veel grote jongens toepassen. Het is de bedoeling van mensen schrik aan te jagen in de hoop dat ze betalen om er van af te komen. Anderzijds willen ze ook bekomen dat mensen bij hun operator blijven uit schrik voor een (soms onterechte) verbrekingsvergoeding. De vijver is groot en de opbrengst dus ook, zolang het opbrengt blijven ze voortdoen.
    Een praktijk die ook nogal eens (lees meestal) toegepast wordt bij postorderbedrijven.
    Pas als het wettelijk bestraft zou worden, gaan ze er (hopelijk) mee ophouden.
    Voor partikulieren is deze verbrekingsvergoeding wettelijk beperkt en kan het interessant zijn van een contract te verbreken en de vergoeding te betalen. Voor bedrijven wordt steeds de volle pot aangerekend en is het dus nooit een goede zaak om een contract te verbreken.

    Like

  2. Het is inderdaad een (volgens mij) vaak toegepaste tactiek. Ik verdenkt Belgacom er bijvoorbeeld van om systematisch beloofde kortingen toch aan te rekenen en als de klant vervolgens belt om te klagen, mooi een creditnota te sturen. Voor iedere klant die niet belt – om welke reden dan ook – heeft Belgacom dan toch maar extra opbrengsten…

    Like

  3. Zonder een steen te gooien, maar probeert iedereen niet het onderste uit de kan te halen? Als de kassierster mijne bak Jupiler niet ziet staan op mijn kar, zwijg ik ook. Dat is voor al die keren dat ze me teveel liet betalen.

    Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: