Schuermans vs Schauvliege

Gisterenavond laat zapte ik nog even naar Reyers laat. Er begon net een discussie tussen Herman Schuermans, de organisator van Rock Werchter, en minister Schauvliege, die de geluidsnormen naar 100 dba wenst te verlagen op festivals.

De Schuur kon daar helemaal niet akkoord mee gaan en stipte aan dat in de ons omringende landen de norm tot 107 dba kan oplopen.

Toen de minister op de proppen kwam met het feit dat het in Duitsland slechts 99 dba mag zijn wist de schuur erop te zeggen dat het typisch is voor zo een land.

Maar waar ik Herman toch absoluut moet gelijk geven is dat België steeds één van de eerste landen moet zijn om belachelijke wetten of reglementeringen op te stellen. Hierbij kijk ik neer op eigen ervaringen in een software pakket dat ik ontwikkelde.

Dat software pakket beheert al dan niet onbemande zonnestudio’s. Hierdoor heb ik ook klanten bij onze noorderburen en die staan echt versteld van hoe de reglementering inzake die studio’s hier de pan uitswingt.
Een referentiepunt, volgens onze wetgever, is hierbij een voorval in Groot Brittannië. Daar was er ooit eens een vrouw die vond dat haar baby maar bleekjes was van kleur. Hiertoe plaatste ze haar kind enkele minuten in een zonnebank met als gevolg dat het jonge lichaampje verbrand was tot in de 2de graad.

Hierdoor kwam onze wetgever met de verplichting op de proppen dat de lampen minder UV mogen afgeven en dat de maximum te zonnen tijd uitzonderlijk laag gehouden dient te worden.

Om maar één voorbeeld te noemen..

Ik moest dus spontaan aan mijn referentiepunt denken toen ik Herman gisterenavond bezig hoorde over onze Belgische wetgeving.

Advertisement

One thought on “Schuermans vs Schauvliege”

  1. Aan de andere kant, zelfregulering werkt niet. Als ik naar een concert of fuif ga, kom ik steevast terug met suizende oren. Bij sommige concerten kan je niet anders dan oordopjes aandoen om je te beschermen -maar wie doet dat, of wie denkt daaraan op voorhand?

    Het probleem met dit voorstel is dat ze een ingewikkelde regelgeving gaan invoeren, terwijl het punt gewoon moet zijn dat je naar een fuif of concert moet kunnen gaan zonder gehoorschade op te lopen.

    Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: