Doe het met een lach

Net onderstaande eens gelezen op zita.

Niets zo weldoend als een oprechte lachbui. Maar eigenlijk zou je ieder moment van de dag moeten glimlachen. Wij zetten 7 redenen op een rijtje om iedere dag te beginnen met een brede lach.

Gezondheid
Wanneer je lacht, komt er endorfine vrij in je lichaam. Dit hormoon zorgt ervoor dat je minder snel pijn hebt, je spieren ontspannen en je immuunsysteem verbeterd wordt.

Zelfvertrouwen
Wanneer je eens diep ademhaalt en begint te glimlachen, verbetert je zelfvertrouwen vanzelf. Hierdoor voel je je minder snel gestrest en ben je in staat om spannende situaties tot een goed einde te brengen.

Slapen
Iedereen heeft wel eens een mindere dag, maar het helpt niet om ‘s nachts nog wakker te liggen van alle voorbije problemen. Ga daarom na een vermoeiende werkdag in je bed liggen met een brede glimlach en denk aan leuke dingen. Hierdoor zal je sneller inslapen en dieper slapen.

Deurenopener
Niemand houdt van een zuurpruim. Wanneer je begint te glimlachen, zelfs als je daar helemaal geen zin in hebt, gaan anderen je als positiever beschouwen. En daardoor ga je sneller vooruit geraken.

Depressief?
Voel je een dipje opkomen? Ga dan eventjes voor de spiegel staan en begin breed te glimlachen. Doordat je lacht, ga je vanzelf minder depressieve gedachtes ontwikkelen.

Aantrekkingskracht
Zie je die knapperd wel zitten, maar heb je het lef niet om op hem af te stappen? Begin dan breed te glimlachen. Doordat je voortdurend lacht, creëer je een gevoel van openheid, waardoor de andere sneller contact met je durft te leggen.

Troosten
Zit je collega met een probleem? Glimlach dan eventjes en vertel hem of haar dat alles wel goed komt. Een glimlach is de beste ruggesteun voor een persoon in nood.

Ik heb toch al één en ander geoefend.

Advertisement

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: