Rugzakhoesje

Sinds kort beschikken de kinderen van school de Meidoorn uit Eeklo naast fluo jasjes ook over fluo rugzakhoesjes.

En op school gaan ze daar nu een beloningssysteem aan koppelen. Het is dus de ouder die als het ware beloond wordt opdat zoon/dochter voldoende zichtbaar zou zijn in het drukke verkeer.

Lala de Koala zal toezicht houden op het gebruik van Fluo jasje en fluo rugzakhoesje.

Never change a winning team

Het schooljaar 2009/2010 werd afgesloten met een succesvolle campagne inzake het sensibiliseren van de leerlingen van al onze lagere scholen tot het dragen van een fluohesje. Lala de Koala was dan ook “Koalatrots” dat hij deze campagne tot een goed einde heeft kunnen brengen.

Natuurlijk beseft Lala de Koala dat het succes van deze campagne niet alleen aan hem te wijten is. Enerzijds was er de steun van Kiwanis ( waarvoor onze dank) waardoor alle leerlingen van onze lagere scholen in het bezit werden gesteld van een gratis fluohesje.
Ook vergeten we hierbij niet de leerkrachten die, op vaak onaangekondigde tijdstippen, zich engageerden om een controle uit te voeren op het dragen van de fluohesjes. Ook beseffen we maar al te goed dat menig ouder vaak urenlange discussies dienden te voeren voor het dragen van de hesjes en dit vooral bij de leerlingen van de derde graad van het basisonderwijs. Ook hiervoor onze dank.
Met deze “vereniging van krachten” zorgden we ervoor dat de aanwezigheid en zichtbaarheid van onze jonge, trage en zachte weggebruikers in het drukke verkeer een extra veilige dimensie kregen. Ondertussen heeft Lala de Koala ook dit schooljaar reeds een controleronde achter de rug en hij was positief verrast van het resultaat.

(H)Oesje, wat nu

Door het succes en het enthousiasme van alle betrokkenen heeft Lala de Koala verder nagedacht hoe hij de zichtbaarheid van zijn vrienden en vriendinnen nog kan verbeteren. Lala zag dan ook bij zijn toezicht op de Meetjeslandse wegen dat de zichtbaarheid van het fluohesje zijn doel miste wanneer men een schooltas op de rug droeg. Al snel opperde hij de gedachte om een rugzak- en/of boekentashoes in het leven te roepen.
Lala kon daarbij de harten veroveren van de leden van de Rotaryclub Eeklo, die 1900 rugzakhoesjes gratis ter beschikking stellen van onze zachte weggebruikertjes. Hierdoor bewerkstelligen we een verhoogde zichtbaarheid.

Wist je dat
Wie donkere kleding draagt, wordt in de lichten van een aankomende auto pas gezien van op 20 meter afstand. Dat is beangstigend, want op een droog wegdek heeft een personenwagen die 50 km/u rijdt al 34,90 meter nodig om tot stilstand te komen (bij een normale reactiesnelheid van 1 seconde en een normale slijtage van de banden).

Tijd voor actie

Vanaf week 11 (maandag 14 maart 2011) tot en met week 13 (vrijdag 1 april 2011) zal Lala de Koala samen met de directie en leerkrachten controles uitvoeren op het dragen van het fluohesje EN fluohoesje. Alle leerlingen van de lagere scholen zijn ondertussen in het bezit gesteld van een Koala – spaarkaart waarop 10 klevertjes te verdienen zijn.
De controles zullen plaatsvinden door directie en/of leerkrachten op een willekeurige en onaangekondigde schooldag en dit aan of net voor de schoolpoort. Leerlingen die het fluohesje EN fluohoesje dragen verdienen twee stickers op hun spaarkaart.
Leerlingen met een volle spaarkaart zijn de winnaars van de actie. Zijn er meerdere winnaars per klas dan zal door de juf of meester een selectie plaatsvinden, zodat we één leerling kunnen uitnodigen als klaswinnaar. De winnaars worden beloond op een verwennamiddag met Lala bij de Politie ! Deze namiddag is gepland op vrijdag 13 mei 2011. Na de paasvakantie worden de winnaars bekend gemaakt.

Lala is alvast benieuwd wie zich mag uitroepen tot klaswinnaar en misschien is er wel een extra beloning voor de beste klas.

Succes,
Lala de Koala

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: