Dienstencheques

Zowat half Maart besloten we, na lang nadenken en na lang steeds zelf gekuist te hebben, om een kuisvrouw via dienstencheques in dienst te nemen om ons kuiswerk wat lichter te maken.

We zijn nu half Mei, tijd voor een korte evaluatie.

De mevrouw die bij ons komt is uiterst vriendelijk maar spreekt jammer genoeg geen Nederlands. Ze was ooit lerares in Kroatië en vluchtte lange tijd geleden, samen met haar man, naar ons land. Ze woonde zo 5 jaar in Brussel al waar ze Frans leerde. Door omstandigheden, die mij onbekend zijn, kwam ze vrij recent in onze Vlaamstalige regio wonen.
Gezien de meeste communicatie met haar via de vriendin verloopt en de vriendin het Frans niet echt meester is, verloopt dat dus stroef. Maar tot daar, de kuisvrouw is meestal op tijd om aan haar taak op woensdag te beginnen.

Als ik ‘s avond echter thuis kom heb ik niet echt het gevoel dat er gekuist is. Als ik kuiste, rook ik dat er gekuist was. Ik zag dat trouwens ook. Bij mij was bvb het stof van onder de dvd speler tenminste weg.
Ook stond er een gebroken vaas terug op zijn plaats waarbij de stukken onvakkundig terug in en op elkaar geplaatst werden.

Omdat ik nu vond dat onze vloer er toch maar vuil bij lag besloot ik om dan maar zelf nog eens te dweilen. Dit 2 dagen nadat de kuisvrouw geweest was. Neem ik een deel van het speelgoed van de kinderen van de grond en vind zowaar een 4 tal dode vliegen in het bijzijn van een 3 tal dode pissebedden. Die liggen daar dan sinds gisteren dacht ik..

Het water na afloop van mijn dweilbeurt was vuil. Echt vuil. Iets wat mijn inziens toch niet kan. Toch niet zo vuil.

Conclusie:
– Er zullen heus wel goede kuisvrouwen bestaan via dienstencheques, maar volgens mij zijn er veel te veel aanbieders op de markt die van dit systeem gebruik maken.
– Kuisen is een vak, niet iedereen kan dit zomaar doen.

Advertisement

One thought on “Dienstencheques”

  1. Idd ni simpel om een goed iemand te vinden met dienstencheques. Onze poetsdame wordt ook geëvalueerd maar heb er ook mijn bedenkingen bij.

    Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: