Telenet en de sporting shake

Mooi Telenet haalde het tegenover Belgacom en kan nu ook eindelijk eens een paar wedstrijden uit onze Jupiler league uitzenden.
En hiervoor lijken ze onder de vorm van een shake (Shake met Internet, Digitale tv en Telefonie) een redelijke prijs te vragen. 69,90 euro.

Telenet sporting shake

Maar kijk, ik heb ook al een tijdje Fibernet bij Telenet en ik betaal, zo dacht ik ongeveer te weten, telkens iets meer dan 72 euro.

Dus voordat ik de telefoon ter hand nam om een aanpassing van mijn shake aan te vragen bekeek ik mijn laatste factuur. Blijkt dat er bovenop de shake toch nog 13 euro extra betaald dient te worden voor een abonnement op digitale televisie.

Telenet sporting shake

Telenet sporting shake

Mag men dan zomaar verkeerde prijzen meegeven in een actie? Je hebt toch immers digitale televisie nodig om te kunnen kijken naar de sportzender.

Advertisement

5 thoughts on “Telenet en de sporting shake”

 1. Die 13 euro is geen abonnement voor digitale televisie, maar het kabel-tv abonnement dat iedereen betaalt die tv kijkt via de kabel (en dat vroeger jaarlijks werd geïnd door de intercommunales).

  Like

 2. Kabel-tv is geen digitale tv. Dit is je analoog kabel abonnement dat je nodig hebt om Telenet in huis te halen, samen met de bijhorende auteursrechten die je moet betalen.

  Like

 3. Ze zorgen er wel voor dat dat netjes en vooral onopvallend in hun advertenties staat:

  “Om te kunnen genieten van een Shake met digitale tv van Telenet heb je een kabelabonnement nodig (niet inbegrepen). Heb je dat nog niet? Dan regelen we dat meteen tijdens je online bestelling. “

  Like

 4. Ik lees in de wet marktpraktijken en consumentenbescherming het volgende:

  HOOFDSTUK 2. — Informatie van de markt
  Afdeling 2. — Prijsaanduiding

  Art. 5.§ 2. Elke onderneming die aan de consument homogene diensten aanbiedt, moet de prijs hiervan schriftelijk, leesbaar, goed zichtbaar en ondubbelzinnig aanduiden.

  Art. 6. De aangeduide prijs moet de door de consument totaal te betalen prijs zijn, waaronder is begrepen : de belasting over de toegevoegde waarde, alle overige taksen en de kosten van alle diensten die door de consument verplicht moeten worden bijbetaald.

  Wet betreffende marktpraktijken en consumentenbescherming: http://bit.ly/9ZsyHR

  Het is volgens mij dus compleet illegaal dat de verplicht bij te betalen kabelkost niet inbegrepen is in de totaalprijs van de Shakes.

  Like

 5. Mijne heren
  Ik heb aan de kust in middelkerke digitaal tv van jullie telenet
  en heb problemen met de verhoging van 2€ maar gebruiken hem maar juist om om de 2 weken eens om iets op te nemen anders kijken we altijd aneloog omdat ons beeld op digital veel te slecht is en zijn we veel beter met gewoon beeld.
  Daarom twijfelen we om daarmee te stoppen als het niet beterkan denken we on naar belgacom over te schakelen
  grt Roger Wieme nokerseweg 68 8790 Waregem

  Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: