Mondmasker

Mondmasker Deze morgen vormde er zich door toedoen van een 2de vaksrijder op de R4 een klein beetje ergernis in mijn auto. Er zijn daar maar twee vakken en die wagen bleef talloze kilometers op dat vak rijden terwijl het eerste vak volledig openlag.
In eerste instantie bleef ik achter de wagen in kwestie rijden, maar toen een aantal andere wagens ook mij via het eerste vak begonnen in te halen besloot ik die zondagsrijder dan ook maar langs rechts voorbij te steken.
Als ik zo iets doe dan heb ik de gewoonte om de chauffeur er op te wijzen dat die het eerste vak dient in te nemen. Ook nu deed ik dat. Ik keek mij evenwel de ogen uit toen ik de chauffeur zag. Het meisje, behoorlijk jong zo zag ik, droeg een mondmasker. Zo één waar ze in Japan mee rondlopen. Of waarmee Japanners hier in Brussel wel eens rond plegen te lopen. Duidelijk bang voor de uitlaatgassen van de haar voorbij stekende auto’s.
Hoe loopt zo iemand dan op het werk/school rond?

Advertisement

4 thoughts on “Mondmasker”

 1. Mondmaskertjes zie ik quasi dagelijks in het ziekenhuis. En neen, niet enkel bij het personeel, maar heel vaak bij patiënten die ofwel een besmettelijke ziekte hebben ofwel een immuunstoornis. Ik zou er dus niet zomaar vanuit gaan dat het meisje een mondmaskertje draagt tegen de uitlaatgassen.

  Ohja en in mijn reis naar Zuid-Oost-Azië heb ik geleerd dat hoe belachelijk zo’n mondmaskertje ook is, ik de mensen daar geen ongelijk kan geven. Niet (alleen) omwille van de uitlaatgassen, maar vooral omdat je continu stof inademt tijdens het droogseizoen.

  Like

 2. Dat is waar Femke, en ik heb versta het maar al te goed dat het in ziekenhuizen moet (ook in bepaalde bedrijven moet het inclusief haarnetjes etc..) En in Azïe of andere landen met veel smog of andere vuiligheden in de lucht begrijp ik het ook, maar toch niet ‘s morgens in je auto. Of ga je er hier van uit dat het meisje in de auto een besmettelijke ziekte zou hebben? Dan moet ze toch niet naar haar werk rijden (of zou ze dan mss naar de kliniek gereden hebben – dan was ze wel op de verkeerde weg aan het rijden 😉 )

  Like

 3. Ja inderdaad ik zie het tegenwoordig steeds vaker. De eerste keer dacht ik van wat is dit nu. Ik zag zelfs een paar keer kleine kinderen schrikken.

  Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: