De Gouden schoen 2011

Van mijnentwege toch ook eens een klein woordje over de Gouden Schoen 2011. Niet over de show zelf, want het leek alsof er zonder voorbereiding aan begonnen was. Om nog maar te zwijgen over de persoon die de schoen mocht uitreiken. Neen, ik placeer hier een klein woordje over de de uiteindelijke laureaat.

Die mag dan wel een balvirtuoos zijn, en ik gun het hem van harte. Maar dit is toch ook werkelijk op basis van één seizoenshelft. Waar zat Suarez verleden seizoen? Op de bank, inderdaad, met als gevolg nul punten in de eerste stemronde.
Als er iemand die schoen dit jaar verdiende was het toch wel Courtois. No doubt ’bout that.

 

 

One thought on “De Gouden schoen 2011”

 1. Akkoord en niet akkoord.

  Akkoord met het feit dat Suarez een voorbarige winnaar is. Hij heeft in de heenronde inderdaad laten zien dat hij een goeie voetballer is, een zeer goeie zelf. Maar zoals gezegd, in de terugronde kwam hij bijna niet van de bank. Voor mij moest de schoen naar Vadis gaan. Speelde een goeie terugronde, zeer goeie play-offs en een schitterende heenronde.

  Dus ik ben niet akkoord met de stelling dat Courtois hem verdiende. Ik vind persoonlijk dat je een bekroning voor beste speler van het jaar niet kan geven aan iemand die hier slechts een half jaar speelde. Ook al steeg hij dan boven alles aan iedereen uit. Dat is natuurlijk mijn mening.

  Soit, die gouden schoen. Verder dan het bekijken van de stand de dag nadien in de krant gaat het bij mij niet meer. En als ik de stand van dit jaar bekijk heb ik geen ongelijk. Witsel die in de terugronde goed tot zeer goed speelde krijgt 211 punten na stemronde 1. Perisic die zeer goed speelde, schitterende play-offs had, ook in de toppers iedereen overklaste en uiteindelijk topschutter werd krijgt na diezelfde stemronde 36 puntjes. Verder zijn er nog Dirar – die toch uitblonk in de play-offs en nu in de heenronde constant zeer goed speelt – met 7 puntjes en Donk – die in mijn ogen toch tot de betere verdedigers van het land behoort – met 1 punt.

  Tja, tot zover de geloofwaardigheid van die verkiezing he.

  Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: