Nokia Lumia 800

Op vrijdag 20 Januari 2012 was ik één van de gelukkige die de voorstelling van de nieuwe Nokia Lumia 800 mocht bijwonen.
Na een leuke presentatie en het verorberen van lekkere hapjes en drankjes reed ik huiswaarts met de nieuwe Nokia Lumia 800 in mijn bezit.
En daar moest er dus gedurende de voorbije dagen mee gespeeld te worden.

Nokia Lumia 800

Ik moet bekennen, ik heb het wel al altijd voor Nokia gehad, dus was ik nu uiterst nieuwsgierig naar het eerste kindje uit het huwelijk van Microsoft en Nokia. Maar dat zorgt er uiteraard voor dat ik nogal kritisch ben bij het testen.

Het toetstel ligt bijzonder goed in de hand maar mijn eerste indruk was toch ‘Goh wat zijn die live tiles toch groot’. Maar iets nieuw moet een beetje wennen en nu zijn die tiles dus echt wel superhandig.

Een nieuwe smartphone is meestal een grote aanpassing voor de gebruiker, zeker nu ik al een tijdje een iPhone gebruik.
Maar bij deze telefoon was er weinig of geen sprake van een aanpassing, het is gelijk alsof je gewoon een nieuwe fiets koopt, daar hoef je ook niet meer op te leren rijden eens je met een fiets kan rijden.

iPhone gewijs tweakte ik zo mijn startscherm, ik plaatste applicaties op mijn startscherm, plaatste andere tiles dan naar beneden etc..
Contacten overbrengen was ook al geen probleem, daar waar ik het voor de iphone via Outlook diende te doen zo zette ik nu mijn contacten via Blue Tooth over van de iPhone naar de Lumia. Heel vlot en eenvoudig.

Een superplus is ook de turn by turn navigatie die in tegenstelling tot bvb op iPhone volledig gratis is.
Een andere superplus is het fototoestel anex filmcamera want ik heb dat in het bijzijn van onder meer de kinderen heel graag bij de hand.

Een eigenaardig minpunt is evenwel dat mijn marketplace in het Frans staat. Nokia en Microsoft onderzoeken op moment van schrijven dit probleem, want ik schijn niet de enige te zijn die dit zo staan heeft.

Franse marketplace

En om het even over de batterij te hebben, die heb ik gisterenmorgen volledig opgeladen en mij als doelstelling gesteld om de telefoon even een dag niet te gebruiken. Zonet keek ik op het display en zag dat de batterij met een kwart verminderd was.
Toen ik de Lumia aan het testen was, was de batterij ‘s morgens opgeladen en tegen de volgende morgen moest die terug opgeladen worden.
Wat ik wel mis is het feit dat ik mijn email manueel wens op te halen kan instellen (dat kan door de batterijbesparing in te stellen, maar dat laatste schakelt zichzelf automatisch terug uit nadat de batterij volledig werd opgelaten). Hier mis ik het berichtencentrum van de iPhone 4S wel.

Nog een plus? Jawel, de twitteraccount van Nokia via @NokiaBE, een soort van helpdesk als het ware.
Ook leuk is de 1+1=2+1=3+1=1.
Als je meerdere vensters binnen een applicatie hebt dan swipe je gewoon de klok rond. Je hoeft niet naar rechts en dan terug naar links te swipen om terug op scherm 1 te komen.
Ik zit nu echter wel in een tweestrijd. Ga ik volledig voor de Nokia Lumia of blijf ik bij de iPhone 4s.
Of combineer ik het gebruik?

Ik denk er trouwens sterk aan om applicaties te schrijven voor de windows7 phones.

Voor wie er al dan niet bij was, hier staat een mooi eventverslag van de launch.

Advertisement

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: