Geverbaliseerd

Deze middag diende ik bij een klant in Wetteren te zijn. Hiertoe diende ik mij naar de Kerkstraat aldaar te begeven. De markt, die aan deze straat ligt, was bezet door dames in roze kledij. Omdat ik enkel maar een computer en printer diende af te leveren parkeerde ik mijn wagen aan de zaak van de klant. Ik zette de vier pinkers aan, iets wat ik wel meermaals zie bij andere voertuigen die snel iets moeten laden en lossen, en haalde de printer samen met de computer uit mijn voertuig. trapje op, en een minuutje of twee later was ik terug buiten; Ondertussen hing er reeds een gele sticker van verbalisatie aan mijn raam.
Thuisgekomen belde ik de politie te Wetteren en vroeg wat er mij te doen stond om dit belachelijke feit aan te klagen.
– Wachten op mijn betaling, daarbij zal ik de mogelijkheid hebben om de boete te bestrijden.
– Vervolgens niet betalen, en een aanmaning afwachten.
– Vervolgens ook niet betalen maar dan wel naar Dendermonde moeten rijden om voor de politierechtbank te verschijnen en zodoende mijn stelling te verdedigen.

Ik stond daar hoogstens 2 minuten! Ik stond dan nog niet in de weg om ander verkeer de doortocht te belemmeren. En dan kleven ze een sticker die sporen na laat op jouw raam. En dan eisen ze 50 euro.
Zo correct dat het hier toch allemaal gebeurt. Die politieagent had beter de mensen die de markt bezetten duidelijk gemaakt dat er ook anderen de markt mogen betreden.

Advertisement

2 thoughts on “Geverbaliseerd”

  1. Het is klote, maar wat jij deed kon in principe zelfs dubbel beboet worden. Fout parkeren mag uiteraard niet, maar je vier pinkers aansteken is eigenlijk ook een overtreding, zelfs al is het tegenwoordig heel gewoon.

    Aanklagen zal helemaal niets uitmaken, integendeel, je kunt er nog een boete bovenop krijgen..

    Like

  2. Dan moeten er bij ons in eeklo, dagelijks x vrachtwagens geverbaliseerd worden die met 4 pinkers aan, aan het laden en lossen zijn.

    Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: