Klein poesje

Klein poesje

Een klein poesje, dat zag ik deze middag bijna doodgereden worden, recht over onze deur dan nog wel. Daar is een tankstation en het beestje, ik weet niet van waar het ineens kwam, zat bijna onder de wielen van een lichte vrachtwagen – een camionette – zoals wij zoiets noemen.
Vervolgens stak het kleine beestje zich al wenend verscholen tussen een benzinepomp en een emmer die er langs staat. De dierenliefhebber in mij kon dat niet aanzien en ging, samen met de dochter des huizes, dat kleine diertje halen.

Al snel raakte het kleine beestje gewoon aan ons en even dacht ik eraan om het beestje bij ons te houden. Maar toen kwam de grote poes en die bleek er niet gediend mee te zijn. Bovendien dacht ik, we vertrekken binnenkort zelf op reis, we kunnen dat beestje niet op één twee drie huisgewend maken.

Ik twitterde en facebookte er op los om het beestje aan een nieuwe thuis te laten geraken. Ondertussen liepen we ook de straat af om te vragen of het beestje uit één of andere nest kwam.

Dat leek niet zo te zijn,maar een buurvrouw, inmiddels moeder van meer dan een acht kleine poesjes beloofde ons dat ze er wel wilde voor zorgen.

Ons hartje was gerust.

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: