Alzheimer

Studio Brussel heeft mij een dieper inzicht gegeven in Alzheimer dankzij hun Music for life actie van dit jaar. Ik wist niet dat het een zo vaak voorkomende ziekte was.
Als tiener werd ik er mee geconfronteerd maar ik denk dat ik toen niet echt een besef had van wat er aan de hand was.
Immers mijn overgrootvader zaliger, die lange tijd bij mijn grootouders inwoonde stierf in 1987 in het hospitaal. Doodsoorzaak was dementie.
Ik herinner mij evenwel nog dat ‘Ouwpépé’ ons de laatste maanden van zijn leven gewoon niet meer herkende en dat we daar nog moeilijk contact mee kregen. Het licht brandde maar er was niemand thuis hoorde ik deze week op de radio.
Het jaar daarvoor was mijn pépé gestorven en zo kwam het dat mijn mémé sindsdien een tijdlang alleen bleef. Tot ze ergens half de jaren negentig een man leerde kennen waarmee het klikte.
Wilfried, een gepensioneerde militair, kwam inwonen en samen beleefden ze een tiental mooie jaren. Zo bezochten ze bvb elk jaar voor drie maand Lanzarote.
Maar Wilfried werd ziek. Hij verdween beetje per beetje van deze wereld. Hij werd opgevangen in een tehuis in het Leuvense en drie maand later stierf hij aldaar.

En zo zou ik dan toch graag een liedje voor mijn grootmoeder, die er ondertussen 81 is en nog steeds alleen thuis woont, opdragen.

One thought on “Alzheimer”

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.