GPS op de Nokia (C7)

Of het nu aan het toestel ligt weet ik niet, maar de GPS op mijn Nokia C7 heeft toch rare kuren.
Niet alleen valt de verbinding regelmatig weg maar het is vooral de weg die niet gevonden wordt, of de weg die totaal verkeerd aangegeven wordt.

Verleden week reden we met de auto naar Zwitserland. Ik stelde thuis de bestemming in maar de route die werd niet gevonden.
Ook de weg tot luxemburg of strasbourg of bazel kon niet gevonden worden. Ik had evenwel alle noodzakelijke kaarten gedownload. Kaarten zoals daar zijn die van Luxemburg, Lorraine, de Elzas en Zwitserland.

Toen ik eerder dit jaar eens voor het werk naar Limburg diende te rijden (Hasselt & Tongeren) bleek al dat die bestemming ook niet gevonden kon worden.
Maar nu diende ik Limburg dus niet door te rijden, aan wat zou het dan kunnen liggen? Wallonie?
Blijkbaar wel, want eens ik in Luxemburg was kon de route naar Sion wel gevonden worden. Bizar.

Eens aangekomen te Bazel stuurde de GPS mij eerst richting Luzern. Mijn insziens ligt Luzern meer tegen Oostenrijk en ik diende toch richting Italie te rijden? Maar ik vertrouwde op de GPS.
Zo reden we dus niet via de autostrade naar Sion, maar trokken we rond in Zwitserland.
Probeer onze route maar eens uit op google maps.
Luzern — Altdorf — Andermatt — Oberwald — Brigue — Visp — Sierre — Sion (een ommetje van om en bij de 4 uur, maar waardoor we wel prachtige dingen in het binnenland zagen.)

Op donderdag zouden we de Matterhorn in Zermatt gaan bezoeken.
Volgens de GPS, anderhalfuurtje rijden. Toen we ter hoogte van Sierre kwamen wist de GPS te melden dat ik de baan diende te verlaten en de bergen diende in te trekken.
De ETA ging van 13.30 naar 14.50 (?)
Drie kwartier later (via Sierre — St Luc — Zinal) werd mij gemeld dat ik rechtsomkeer diende te doen,
terug naar Sierre. ETA van 15.45 naar 15u. Terug in Sierre kreeg ik melding om de 2e afrit op het rondpunt te nemen – dat was dan terug diezelfde bergen in. Maar dat deed ik dus maar niet. Ik volgde de weg naar het Zuiden en toen werd de baan wel goed aangegeven.

Haarspelbochten (zijn begrijpelijk) ook niet echt handig voor de GPS op mijn Nokia. Vele malen ging ‘ze’ parasailen. Je zag dan wel de baan op de GPS doch het pijltje die de baan aangeeft vloog daar een beetje rond.

Om terug naar huis te rijden had ik voor alle zekerheid de route via google maps afgedrukt. Maar ik ondervond geen problemen in Zwitserland, Frankrijk en Luxemburg. Evenwel kon ik de thuisbestemming niet ingeven vanuit Sion, Luxemburg stad, dat lukte wel.
Vanuit Luxemburg is het uiteraard makkelijk om thuis te komen maar ik heb de GPS graag aanstaan, al was het maar om het aantal KM en de ETA te weten. In Luxemburg aangekomen gaf ik de thuisbestemming nog eens in, edoch route niet gevonden.
Uit nieuwsgierigheid liet ik de GPS maar begaan en het duurde tot net voorbij Eghezée toen ik melding kreeg dat de thuisbestemming gevonden was en dat het nog een 160 km rijden was.

De vriendin, die een Lumia 800 heeft, probeerde de GPS in Arlon en die werkte wel onmiddellijk, ik had haar dit ook eens moeten laten testen vanuit Zwitserland, maar de nodige kaarten waren niet op haar telefoon aanwezig.

Eerder dit jaar had ik ook problemen om in Duitsland te geraken. En daar schreef ik hierzo over.

Advertisement

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: