Verdwenen mails

Als ik op project ben maak ik gebruik van telenet webmail om mijn mails te controleren. Vandaag spookte het echter in mijn webmail. Collega stuurde mij enkele mailtjes met opmerkingen na testrondes van de door mij geschreven software.

Ik was er zeker van dat ik de betreffende mail in mijn mailbox had gekregen maar toen ik die een uurtje later dan daadwerkelijk nodig had, bleek die gewoon verdwenen te zijn, samen met nog een aantal andere mails die ik ondertussen mocht ontvangen. Een zoektocht in de prullenbak en andere folders brachten de mail(s) niet in zicht.

Ik stuurde dan maar een testmail van mijn gmail account en kreeg de mail aan in mijn telenet webmail. Maar bij een volgende mailboxcheck bleek die mail nu ook weg te zijn.

Heel vreemd toch? Ware het niet,  dat het mij uiteindelijk daagde, dat ik vooraleer ik naar het werk vertrok, thuis de outlook mailbox open had gedaan en niet meer gesloten bij vertrek.

De dader van de verdwenen mails was dus outlook, want de inkomende mails laat ik bij ontvangst van de server verdwijnen.

 

 

2 thoughts on “Verdwenen mails”

  1. Ja gij Serge, nog altijd POP3. Dat is zo een gewoonte gebleven, mede doordat de meeste projecten waar ik werk, ik steeds een POP3 account krijg. En alles zit al jaren mooi in mapjes etc dat ik nog geen zin gehad heb alles te verplaatsen naar Imap.
    Hoewel ik wel een gmail account heb en een live account, maak ik hier weinig gebruik van. Enkel als ik geen account krijg op een project. Maar dan wens ik wel nog, via telenet webmail, mijn andere mails onder de middag te kunnen bekijken 😉

    Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: