Jupiler 0,0

Maar dat is geen bier!
Hoezo, dat is geen bier?

Bah, dat is slecht!
Hoezo, dat is slecht?

Deze moeten zowat de meest gehoorde uitspraken zijn die ik IRL te horen krijg of die ik op sociale media lees.

Wie ben ik om dit tegen te spreken. Maar toch ga ik het doen.

  • Dat is geen bier (want er zit geen alcohol in); Dit wordt meestal voorgelegd door de doorwinterde tooghanger die zijn dagelijkse dosis nodig heeft; het zou mij niet verwonderen dat menig van deze beweerders al van ‘s morgens een paar graden achterover giet.

Dit is zeer zeker bier. Het wordt immers gebrouwen met alle ingredienten die bier dient te bevatten. Alleen wordt de alcohol erna uit gefilterd.
Maar ik begrijp menig persoon wel, bier moet alcohol bevatten en van bier MOET je zat kunnen worden.

Volgens mij is er evenwel een gedragswijziging bezig. Alcoholvrij bier lijkt een optie te worden voor iemand die wel een biertje wil drinken maar daar de gevolgen van de alcohol niet wil bijnemen. Ik zal ten gepaste tijd ook nog altijd een biertje met alcohol drinken en ik ga zeker niemand een steen werpen die dit alcoholische drankje afzweert omdat het geen bier is

  • Maar slecht dat het is.

Juist, het smaakt slecht. Maar mijn eerste pinten ooit, mijn eerste keren spruiten, witloof en andere groenten smaakten ook slecht; Ook de eerste sigaretten smaakten walgelijk en toch geraakte ik eraan verslaafd. Ik vond een sigaret zelfs lekker, ik vind spruiten, witloof en andere zeer lekker. Ik vind een pint lekker.
Wel, een niet alcoholische pint vond ik ook eerst slecht. Ik dronk het dan nog uit een blik, iets wat toch nog een andere smaak heeft dan van het vat of uit een flesje.
Maar ondertussen drink ik sinds verleden week donderdag af en toe zo een alcoholvrij biertje en het smaakt.

Ik denk evenwel dat dit op het werk niet toegestaan zal worden, niettemin het alcoholvrij is en ook wel ‘gezonder’ als cola en andere frisdranken of als de vele koffie die ik drink, het is en blijft nog altijd bier. En bier hoort niet thuis op een bureau. Denk ik dan.

Naarmate van wie deze blog leest denk ik mij wel aan enige commentaren te mogen verwachten..

 

 

Advertisement

4 thoughts on “Jupiler 0,0”

 1. Zaterdag eens een 6-pack gekocht en er gisteren direct 3 van binnengekapt, was een heel positieve ervaring.
  Het smaakte ietsje anders dan een ‘normale’ pint, maar was zeker beter dan ‘verplichte’ limonades en colas.
  Ik vind dit zeker en vast een alternatief voor op café, en mijn ervaring is toch dat dit tegenwoordig wél aanvaard wordt.

  Like

 2. Hey Oliver, je bedoelt blikjes of toch flesjes? Ik vind het ook wel lekker. Zoals gezegd, eerst een beetje wennen maar nu zijn we vertrokken 😉

  Like

 3. Mits je schrijft: “Naarmate van wie deze blog leest denk ik mij wel aan enige commentaren te mogen verwachten..” hier “mijn gedacht”

  Normaal is bier een gerstenat. Naar mijn weten of bescheiden mening bevat Jupiler 0% alcohol toch nog wat alcohol en voldoet heet dan sowieso aan de vereisten van wat bier hoort te zijn. In ieder geval ben ik geen bier drinker want verkies wijn boven bier. (een zwaarder biertje als een Triple Trappist of een Leffe kunnen er wel af en in de zomer een ‘kriekje’ voor de verfrissing)

  Like

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: