Lexia

09/05/2003 Een kleine border collie wordt geboren. Broer Ives zal haar een paar weken later onder zijn hoede nemen. Ze krijgt de naam Lexia. Broer begint te bouwen en kan daardoor Lexia niet langer houden. In December 2005 verhuist ze dan ook naar ons Mama in Lovendegem.
Daar wordt ze door onze grote dierenvriend natuurlijk graag ontvangen. Ook Mario, levensgezel van de Mama die gezworen had dat er na het overlijden van Yoxa – de riezenschnauzer met stamboom – geen ander huisdier in huis meer zou komen, was er al snel verzot op.
Lexia beleefde topdagen aan hun zijde. En zeker aan de zijde van Moetie (zoals ons Ma door bijna alle familieleden aangesproken wordt); Dagelijks werd ze getrakteerd met een mooie wandeling. Ook al was het slecht weer of had het meters hoog gesneeuwd.
Maar Vrijdag werd Lexia onwel. Zaterdag, traditiegetrouw komt ons Ma dan over de middag bij ons eten, werden we op de hoogte gebracht dat het niet goed ging met Lexia.
Op Zondag voormiddag werden we op de hoogte gebracht dat Lexia er niet meer was. Na drie dikke zuchten op zaterdag om 19.30 legde ze er definitief het kopje bij neer.

R.I.P. Lexia dus, doe daar de groeten aan alle honden die je voorgingen en aan het bijzonder aan Yoxa, je zal die wel herkennen aan haar witte stukje haar in haar anders zwarte vacht.

Wat denk je?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.